Fanoušci ‚Slavíka z Madridu‘ každopádně nepřijdou zkrátka. Divadlo Broadway již muzikál vyplněný jeho známými písněmi připravuje. Premiéra je zatím předběžně naplánovaná na rok 2019, na nějž vychází desetileté výročí od zpěvákovy smrti.

V současnosti vzniká scénář a vdova po Matuškovi Olga (69) již vznik projektu také odklepla s tím, že bude mít možnost ho vzít zpátky, pokud by s ním nebyla spokojená. „Jde o tzv. osobnostní práva, nikoliv práva k písním," vysvětloval pro Aha! producent Oldřich Lichtenberg (54).

Právě on ve spolupráci s agenturou MM Praha bude mít muzikál pod palcem. Ovšem na představení s Waldovými písněmi si brousila zuby také producentka Ema Krahulíková. Údajně dokonce uvažovala o tom, že by se v titulní roli mohl objevit Daniel Hůlka (49). Nemusel by nutně představovat samotného zesnulého Matušku, jelikož jejich podoba je nulová, ale spíše by provázel dějem a vzpomínal na své lásky.

„Já si paní Krahulíkové vážím, ale v tomto směru máme osobnostní práva my, a to je pro nás klíčové,“ řekl k této záležitosti Lichtenberg. Zda jsou teď s kolegyní ve válce ale nechtěl komentovat.

Podle něj je ale nepravděpodobné, že by Krahulíková mohla projekt uvést. „Bez osobnostních práv muzikál o dané osobě dělat nejde. A tento souhlas paní Krahulíková nemá. A bez takových práv nemůže v souvislosti s muzikálem používat jméno pana Matušky,“ objasnil producent. Sama producentka na dotaz, jak nyní hodlá postupovat, ale nereagovala.

VIDEO: Unikátní dokument o Waldemaru Matuškovi: Kodetovi daroval dům!

Video
Video se připravuje ...

Unikátní dokument o Waldemaru Matuškovi: Kodetovi daroval dům! Blesk TV

Fotogalerie
46 fotografií