Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šok po probuzení z kómatu: Manžela a sestru jí zabila oligarchova dcera

Autor: shp - 
22. listopadu 2017
11:01

Dcera ukrajinského oligarchy Vasilije Zajceva jela v Charkově na červenou, srazila se s dalším autem a následně vjela na chodníku do skupiny chodců. Aljona Zajceva (20) má na svědomí šest lidských životů a skončila ve vězení. Mezi zraněné, kteří ze srážky vyvázli živí, patří i Oksana Berčenko (27). Když se probrala z kómatu způsobeného nárazem, zjistila, že dcera multimilionáře zabila jejího milovaného manžela a sestru.

Když zjistila, že jsou její manžel Alexander Jevtěv (†27) a sestra Diana Berčenko (†22) po smrti, zhroutil se Oksaně celý svět. Od havárie uplynul již měsíc a ona stále leží na jednotce intenzivní péče. Jizvy má na duši i na obličeji. „Oksana tam jenom leží a kouká se do stropu. Z koutků očí jí stále a stále tečou slzy,“ řekl její otec Igor Berčenko (55).

„Je to měsíc, co se štěstí v mém životě obrátilo v noční můru. V ten den byl můj milovaný manžel, nejhodnější osoba, zabit na místě a moje sestra, která tolik milovala život, odešla později. Hodně životů bylo zničeno havárií a toto číslo je vyšší než počet obětí na životech,“ napsala Oksana ve vzkazu, který bolavými prsty vyťukala do telefonu.

Zajceva skončila ve vězení a hrozí jí až 10 let za mřížemi. Zlomená vdova se však obává, že její zámožný tatínek zařídí, aby se vězení vyhnula, a všechny podplatí. Vyzývá proto svědky, policii, žalobce a soudce, aby úplatky odmítli. „Chtěla bych mluvit s každou osobou, která je zapletena do této tragédie v jakémkoliv smyslu,“ nechala se slyšet.

„Pokud jste svědek, předložte důkazy v soudní místnosti. Pokud jste vyšetřovatel, soudce nebo žalobce, prosím, vyřešte tento případ. Pokud vám nabídnou úplatek, pamatujte na spravedlnost a vaše povinnosti. Neberte tento úplatek, nestaňte se součástí toho, že tyto vraždy zůstanou nepotrestány,“ vyzvala je.

Stejnou prosbu vyslala i směrem k pozůstalým po tragédii. „Chci věřit, že v naší zemi zbyla alespoň nějaká spravedlnost a Zajceva bude potrestána nejpřísnějším způsobem za to, že nám vzala milované a zničila životy mnoha lidí,“ prohlásila hrdelně. Míra korupce je podle ní na Ukrajině vysoká.

„Co mi zbylo? Moje milovaná sestra se na mě už nikdy neusměje a můj Saša mě už nikdy neobejme a neřekne, že chce být jenom se mnou,“ uzavřela Oksana sklesle. Kromě zjizvené tváře má zlomenou pánev a několik zranění hlavy. Důkazy o nabídnutých úplatcích zatím policie nezjistila. Mnozí Ukrajinci si však myslí svoje.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání