„Proč nám mířila do obličeje kamera? Nevěděli jsme vůbec, co se děje. Kdybychom věděli, oč jde, tak prosím, ať nás natáčí, jsme na kameru zvyklí. Tohle ale vypadalo jako teroristický útok!“ popsala nepříjemný zážitek s policejní kontrolou Žilková, které se očividně nelíbilo, že bude kontrola nahraná i na videu.

Nepřímo tak zkritizovala postup přítomného kameramana. Jenže ten se nyní vůči jejím slovům ohradil. A jasně popírá, že by celá situace mohla někomu připomínat útok teroristů. „To vůbec není pravda,“ řekl pro Blesk.cz kameraman Jiří Forman. Ten navíc tvrdí, že nikomu kamerou přímo do tváře nemířil. „Já jsem od toho auta byl asi deset, možná patnáct metrů,“ vysvětloval.

„V momentě, kdy se zastavilo auto České televize, tak já jsem zapnul kameru, začal jsem točit,“ popisoval, jak se vše odehrálo. „Samozřejmě i světlo, protože jsem musel svítit. Ale svítilo to z patnácti metrů.“ Zabíral prý v první řadě auto a ne přímo jeho hereckou posádku.

Ta se ostatně snažila celou dobu skrývat. „Oni se schovávali jako malí. Nechtěli být natočení spolu,“ míní kameraman působící pro AKTU.cz. Jak je patrné i ze záznamu, manželka Martina Stropnického (60) se krčila na zadním sedadle a zkoušela se schovat za Otakara Brouska ml. (60), který seděl vedle ní. Ten pak podle slov Formana na chvíli otevřel dveře a poměrně otráveně zavolal: „Netoč to! Netoč to.“ Zřejmě jim tak bylo jasné, že se jedná o natáčení a nehrozí jim tak žádné nebezpečí.

VIDEO: Kratinovi, Brouskovi a Žilkové se nelíbila policejní kontrola! Začala mela!

Video
Video se připravuje ...

Kratinovi, Brouskovi a Žilkové se nelíbila policejní kontrola! Začala mela! Aktu.cz

Na předním sedadle vedle šoféra pak seděl Vladimír Kratina (65), kterému kamera také vadila. „Pak vystoupil Kratina a protestoval proti natáčení. Na to mu tiskový mluvčí řekl, že je vše v souladu se zákonem, že se dokumentuje činnost policie,“ líčil další průběh muž s tím, že si představitel Drtikola z filmu ‚Prázdniny pro psa‘ stěžoval na nespravedlnost zákonů. Posléze měli herci ještě jednou policistu požádat, aby je nikdo nenatáčel.

Kameraman měl prý dokonce z herců ten dojem, že byli pod vlivem alkoholu. Podle Žilkové jejich výrazy způsobila jen únava a rozespalost. „Možná byli unavení. Těžko poznat, jestli byli opilí, nebo jen unavení,“ připouští i tuto variantu Forman.

Trojice umělců zřejmě ani nečekala, že je cestou na natáčení seriálu České televize Labyrint 3 něco takového potká. O rozsáhlé policejní akci nevěděli a vzhledem k tomu, že seděli ve voze s označením televize, které řídil profesionální řidič, je asi ani nenapadlo, že je v pražské ulici 5. května budou stavět a kontrolovat. 

Fotogalerie
27 fotografií