Hvězda filmu Gangster Ka dokázala svou odvahu. Na sociální síti totiž zveřejnila snímek, na němž její horní část těla kryje pouze podprsenka. Není tak možné přehlédnout její přetékající bříško, které je pozůstatkem po jejím nedávném těhotenství. „4 měsíce po porodu,“ připsala na Instagram Vlastina k fotce, jejíž autorkou je fotografka Petra Klačková.

Ta se rozhodla tímto příspěvkem uvést na pravou míru všechny články o své váze. „V bulváru psali, že jsem rychle zhubla, protože jsem moc nepřibrala. V přímé řeči. Tohle bych nemohla vyslovit ani opilá, jelikož jsem přibrala nejvíc ze všech těhotenství, tuším tak 21 kilo,“ tvrdí Svátková, která se před rokem podruhé vdala za producenta Jiřího Kounického (37). „Média zajímá jenom to, jak jsem zhubla, nezajímá je, kdo JSEM…“ dodává kriticky.

„Posadit se po porodu a ukázat všem veřejně mé břicho chtělo odvahu. Odvahu, kterou jsem v sobě našla jenom díky tomu, že bych si strašně moc přála, abychom my ženy dokázaly změnit pohled na nás. Na dokonalost, která se od nás vyžaduje. Která na nás vyskakuje ze sociálních sítí,“ vysvětlovala maminka tří kluků, které vadí, že většina fotografií žen nezobrazuje skutečnost.

„Abychom si dovolily být takové, jaké jsme a všechny, co na nás ukazují prstem a smějou se nám, poslaly s klidným srdcem do háje,“ doplnila herečka, která se objevila též v seriálu Pojišťovna štěstí, kde byla její postava obětí domácího násilí. To si ostatně kdysi Vlastina zažila na vlastní kůži. Také bojovala s bulimií a dlouho tak se svým tělem nebyla spokojená.

Nyní je ale šťastná a nebojí se ukázat se ve své nedokonalosti. Dokonce by si přála, aby jejího příkladu následovalo více žen. Proto se stala jednou z tváří projektu JSEM, který má upozornit na nebezpečí bulimie a anorexie. Blondýnka proto k příspěvku na sociální síti připojila řadu hashtagů: #zastavmeto #mějmeserády #ženy #takovéjakéjsme #bezretuse #projektJSEM #jsem #jetonanás #bodyafterbaby #bodyafterdelivery.

V podstatě teď vyzvala všechny ženy, které po porodu nevypadají zcela podle svých představ, ale přesto své tělo milují, aby se zachovaly stejně jako ona sama. Pokud chcete tuto kampaň podpořit a ukázat celému světu, že se za své tělo nestydíte, stačí se vyfotit, zveřejnit snímek na Instagramu a přidat k němu zmíněné hashtagy.

VIDEO: Vlastina Svátková prozradila, jak hubne péčí o děti. Bude ještě další potomek?

Video
Video se připravuje ...

Vlastina Kounická Svátková má po porodu úžasnou postavu a manžel si vzal mateřskou. Adam Balažovič/bpž

Fotogalerie
39 fotografií