Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Po střetu s autem na Třeboňsku zemřel cyklista: Prý nebyl osvětlený

Po střetu s autem na Třeboňsku zemřel cyklista: Prý nebyl osvětlený (ilustrační foto).
Po střetu s autem na Třeboňsku zemřel cyklista: Prý nebyl osvětlený (ilustrační foto).  (Autor: Foto: Zbyněk Schnapka a HZS Domažlice)
Autor: ČTK - 
12. října 2017
22:19

Po čelním střetu s osobním autem dnes večer zemřel cyklista nedaleko Třeboně na Jindřichohradecku. Totožnost zemřelého je zatím neznámá. ČTK to řekl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner. Podle něj nebyl cyklista osvětlen.

Tragická nehoda se stala kolem 20:00 v Dunajovicích, asi sedm kilometrů od Třeboně. „Předběžně jsme zjistili, že si řidič auta všiml neosvětleného cyklisty, brzdil, dostal smyk a cyklistu srazil,“ řekl Matzner. Okolnosti nehody a to, kdo ji zavinil, policie stále vyšetřuje.

Za poslední dva dny je to v jižních Čechách čtvrtá vážná nehoda. Ve středu 11. října se těžce zranili čtyři lidé při střetu dvou osobních aut na Českobudějovicku a ve stejný den boural poblíž Vodňan motorkář. Těžké a lehké zranění dvou lidí si dnes odpoledne vyžádala nehoda osobního a nákladního auta u Kaplice na Českokrumlovsku na silnici E 55, hlavním tahu z Českých Budějovic do Rakouska.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání