Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Expert Šándor o policistech, co vyběhli na řidiče s pistolí: Chovali se jako kovbojové!

Autor: Tomáš Koníček, Kateřina Moravcová - 
7. října 2017
05:10

Jednou je probliknul. Za to na Josefa V. (52) vyběhli policisté s pistolí a údajně ho zbili. Scénu natočila palubní kamera. Policisté však nebyli potrestáni.

Podle informací Blesku auto 21. září na plzeňské ulici řídil šéf krajské zásahovky. Vedle něj údajně jel jeho zástupce. Šofér Josef V. je probliknul, neboť mu vadilo jejich chování na silnici. Policisté mu zatarasili cestu a jeden z nich na něj vyběhl s pistolí v ruce.

Byl to hnus

„To, co ti dva hoši předvedli, to byl hnus. Chovali se jak kovbojové, když se k němu hrnuli s pistolí v ruce,“ řekl Blesku Andor Šándor. Podle něj policejní důstojníci chybovali v mnoha věcech. „Především nikde nebyl vidět žádný průkaz policisty. Představa, že jedete v autě, nic neprovedete, a jde na vás někdo s pistolí… Vždyť ten řidič mohl dostat infarkt nebo na ně vytáhnout svoji zbraň. O psychické stabilitě těchto policistů se dá velmi vážně pochybovat,“ kroutí hlavou Šándor.

Řeší to Plzeň

Plzeňská policie je na informace o případu skoupá. Dvojice policistů ale údajně nebyla postavena mimo službu. „Přihlížíme k tomu, že s policisty nebylo v minulosti vedeno žádné kázeňské řízení pro nevhodné chování nebo jiný kázeňský prohřešek,“ tvrdí mluvčí plzeňské policie Martina Korandová. „Jednání policistů, které bylo na uveřejněném videozáznamu, je neomluvitelné, vedení krajského ředitelství se s takovým jednáním neztotožňuje a nebude je tolerovat žádnému policistovi našeho krajského ředitelství,“ uvedl ale ředitel policie Plzeňského kraje Pavel Krákora. Případem se zabývá odbor vnitřní kontroly.

Chyboval i řidič?

Šofér, kterého policisté v civilním autě s majáky pronásledovali, nechtěl nejdřív zastavit a komunikoval s vedle jedoucími policisty přes okénko. „Ukaž mi placku!“ křičel na ně, ale bez úspěchu. Pak řekl, že zastaví až na benzince. „To, že někomu bliká modrý maják v autě, není důkaz ničeho. Maják může mít dneska kdekdo protizákonně,“ má jasno Šándor. Za pravdu mu dává nabídka internetových obchodů. Otočný modrý maják, podobný policejnímu lze koupit za cenu kolem 800 korun.

Co se v Plzni stalo?

Řidič Josef V. z Karlovarska viděl podle něj agresivně jedoucí civilní mercedes, který se snažil podjet dodávku s označením invalidy. Proto šoféra mercedesu »napomenul« probliknutím. Ten ale zapnul majáky a nápis Stop. Řidič však nechtěl zastavit a mercedes mu na křižovatce zablokoval cestu a vystoupili z něj dva muži. „Řidič mercedesu napadl oznamovatele, vyrazil mu telefon z ruky a dal úder do hlavy,“ řekl Ronald Němec, právní zástupce napadeného.

Podle něj jeho klient nedostal žádný protokol o jakémkoliv zásahu a na policejní služebně mu bylo naznačeno, ať situaci neřeší.

Advokát: Proč je omlouvají nadřízení?

„Jde o vysoce postavené důstojníky, kteří nemají snahu se osobně omluvit, a omlouvají je jen jejich nadřízení,“ nechápe advokát Ronald Němec. Co by se ale stalo, kdyby něco podobného udělal kdokoliv z nás? „Kdyby zbraň vytáhl na veřejnosti můj klient, ihned by skončil v cele předběžného zadržení za veřejné ohrožení,“ dodává Němec.

VIDEO: Zásah tajných policajtů na silnici v Plzni, kdy pro nic za nic zmlátili řidiče a vytáhli na něj pistoli!

rudne ( 7. října 2017 23:21 )

Zase všechno špatně. Hlavně že Chovanec se zajímá, jak se to vyšetří, pardon zamete pod stůl. Přeci nemůže potrestat své výborné služebníčky....

vavrjan ( 7. října 2017 17:20 )

Kdybych viděl, že se ke mne blíží někdo s pistolí, tak začnu s toho auta střílet první.

Nezadat ( 7. října 2017 14:46 )

Teď po názorné ukázce co je to za čurá,ky v Plzni na služebně je jasné,že to byli oi svi,ně a hodili to na chudáka Kájinka.

MILLLIS ( 7. října 2017 14:19 )

voght: ty asi patris k tem, kteri by meli byt rovnou zastreleni i pri prujezdu na oranzovou.... (podle logiky tveho mysleni).

MILLLIS ( 7. října 2017 14:12 )

Pripada mi, ze tito "vysoce postaveni policejni dustojnici" jsou presne takovi typci, co maji jen svaly z posilovny a kerky z tetovaciho studia. V hlave bohuzel jen dratek, jehoz jediny ukol je, drzet usi pri hlave. Dej takovemu typkovi "moc" formou policejni placky, je zakonite pruser na svete. Nebot takova individua si okamzite zacnou lecit sve komplexy nasilim a aroganci vuci okolnimu svetu s pocitem, ze diky placce muzou vsechno. Jestlize policie uz taha zbrane na kazdeho, kdo je treba jen "problikne", neni se co divit, ze se vrazdi pro pytlik rejze nebo pro 30 kacek. Okamzite bych jin placku zabavil (= vyhazov od policie) a zacal jejich komplexy lecit tezkou manuelni praci (=lopatou), coz je zcela dokazatelne lepsi prostredek pro leceni mindraku, blbosti a arogance nez udeleniu policejni placky. A jestli je nadrizeni omlouvaji? Neni se co divit, to je prece policie (ktera zije z penez danovych poplatniku) a u policie to nikdy jinak nefungovalo a fungovat nebude, bohuzel... Mohl bych vypravet, co ja jsem vsechno jako necesky statni prislusnik na ceskych silnicich s policii zazil a slysel (kdyz pani policisti jeste netusili, ze jim rozumim)... HNUS velebnosti. Radeji se Cechum vyhybam.... Petici za propusteni "vysoce postavenych policejnich magoru" bych okamzite podepsal.. takovi magurci NEMAJI u policie co delat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání