Ženu zaujal inzerát na prodej anglického buldoka. Pejsek byl nabízený za necelých pět tisíc korun. „Poškozená komunikovala s osobou, se kterou se domluvila, že prodej proběhne přes agenturu,“ uvedla policejní mluvčí Hana Kroftová.

Agentura po ženě požadovala zaplacení psa předem, a to přes společnost se sídlem v zahraničí. Natěšené budoucí majitelce buldoka na tom nepřišlo nic divného a peníze poslala.

„Následně ale byla poškozená kontaktována ze strany agentury, aby zaslala finanční částku necelé tři tisíce za pojištění a stravu,“ popsala Kroftová.

Ani na tom ženě nic divného nepřišlo a zaplatila. „O pár dní později přišel další požadavek o zaplacení dalších prostředků ve výši přesahující deset tisíc korun, které poškozená zaplatila stejnou cestou,“ doplnila Kroftová s tím, že před údajným odesláním zvířete zaplatila žena ještě další tři tisíce.

Psa ale důvěřivá »majitelka« dodnes nemá. „Poškozená byla ještě kontaktována, aby zaplatila stejnou cestou částku 700 euro za karanténu psa,“ dodala Kroftová. Sice už nic nezaplatila, ve výsledku ale přišla o více než 20 tisíc korun. Po podvodných prodejcích psa teď pátrají policisté.

VIDEO: Jak nenaletět internetovým podvodníkům.

Video
Video se připravuje ...

Jak nenaletět internetovým podvodníkům? Živě.cz