„Mohl jednat zkratkovitě v návaznosti na aktuální situaci, kterou neuměl vyřešit. Snad chtěl svým činem ochránit rodinu a blízké před problémy,“ řekl Blesku Cimický. V televizních kuloárech se mluví o tom, že čelil výhrůžkám. „Mohl i trpět nějakou nemocí, to se pak s tím člověk rychle smíří a chladně kalkuluje,“ dodal Cimický. 

Podle zdroje Blesku ale rodina o žádných problémech vůbec nevěděla. Jeho blízké okolí i známé zpráva šokovala a na sociálních sítích sdíleli smutná přání a vzpomínky. „Zatímco naše zpravodajské pořady smete čas do historie a zapomnění už se závěrečnou znělkou, tvoje pořady a tvoje jméno naopak historii převádějí do přítomnosti, aby nám ji připomínaly znovu a znovu. Za to ti náleží náš obdiv a poděkování. R.I.P.,“ napsal na Facebook Petr Švec.

Případem se i nadále zabývá pražská policie. „Podle prvních informací z místa nic nenasvědčuje tomu, že by se na smrti muže podílela další osoba,“ řekl mluvčí policie Tomáš Hulan. Komentovat tragédii nechce ani dramaturgův zaměstnavatel Česká televize. „S ohledem na ochranu soukromí se nebudeme blíže vyjadřovat,“ řekla Karolína Blinková, mluvčí ČT.

Fotogalerie
7 fotografií