„Zemřel fajn člověk, který mne toho před 8 lety hodně naučil z televizní praxe, když jsem jako student/elév byla jeho asistentkou (dramaturgie). Dělal velmi důležitou práci v politickém zpravodajství, a dělal ji na vynikající úrovni, na úrovni BBC,“ podělila se se všemi o vzpomínku Kristina W. „R.I.P., bratránku, mnoho sil tvým nejbližším,“ napsala příbuzná Irena. 

Takhle na Aleše vzpomíná Petr.
Autor: Facebook

Osudný den

Většina lidí na třiašedesátiletého Aleše vzpomíná jako na fajn člověka a prima parťáka, který byl klidný a nekonflitkní, a nemohou uvěřit tomu, že si vzal život. Stejně jako dramaturgův byvalý kolega z Lidových novin, kde společně pracovali, Michal. „Nechápu. Znal jsem ho jako slušného inteligentního a vyrovnaného,“ uvedl. To dopoledne před sebevraždou se podle zdroje Blesk.cz, který je obeznáměný s případem, choval úplně běžně a nezdál se být nijak zvlášť nervózní. 

„Chvíli předtím se mu skok z okna snažili kolegové rozmluvit, ale nic nepomohlo. Mezi těmi, co ho oživovali, byl i Václav Moravec, další, kdo se marně snažil, byl šéf kameramanů Aleš Cigánek,“ popsal pro Blesk.cz zdroj.

Vyšetřování

Oživování trvalo více jak půl hodiny, avšak veškerá snaha kolegů a záchranářů byla marná. „Byl v bezvědomí a svědci podle pokynů operátorky začali s oživováním. Muž podlehl zraněním neslučitelným se životem,“ řekla pro Blesk.cz mluvčí záchranářů Jana Poštová. „Podle prvních informací z místa nic nenasvědčuje tomu, že by se na smrti muže podílela další osoba,“ řekl mluvčí policie Tomáš Hulan.

O celé situaci nechce vedení České televize mluvit. „S ohledem na ochranu soukromí se nebudeme blíže vyjadřovat,“ řekla Karolína Blinková, mluvčí ČT.

Fotogalerie
9 fotografií