Až tu dělníci skončí, nezůstane tu kámen na kameni. Staré betonové konstrukce z areálu přírodního koupaliště Lhotka zmizely, na jejich prostoru se právě staví nové zázemí. Těžká technika místo původní nádrže hloubí tři bazény. Ten hlavní bude sloužit pro koupající, další dva pak zajistí biologické čištění a hrubé předčištění. Tento provoz by měl zajistit, že ze Lhotky se stane samočistící biotop, který je například v Radotíně.

Pokud nepřijdou žádné komplikace, brány areálu by se měly otevřít letos v listopadu nebo prosinci. Radnici už kontaktovali místní otužilci, kteří by si rádi vodu vyzkoušeli v nejbližším možném termínu, a tak je velice pravděpodobné, že první lidé si v revitalizované Lhotce skutečně ještě v tomto roce zaplavou.

Zázemí s občerstvením počítá s tím, že po dokončení druhé etapy rekonstrukce bude areál koupaliště v provozu celoročně s výjimkou dvou týdnů, během kterých bude probíhat nezbytná údržba.

Podívejte se na rozhovor s místostarostou Prahy 4 Zdeňkem Kováříkem (ODS) o probíhající revitalizaci Lhotky:

Na Lhotce bude po úplném konci revitalizace možné provádět všechny možné sporty a také v tomto ohledu se uvažuje o vyžití mimo letní koupací sezónu. „Rádi bychom připravili dva beachvolejbalové kurty, lezeckou stěnu, lanové centrum a ze starého asfaltového hřiště chceme udělat víceúčelové hřiště,“ uvedl ke sportovním možnostem místostarosta Kovářík. V zimě by navíc místo mohlo sloužit jako další z řady mezi Pražany velice oblíbených kluzišť. V takovém případě by se pro bruslení využila technologie zaklápěcích desek.

Prohlédněte si aktuální fotografie probíhající revitalizace Lhotky:

Fotogalerie
18 fotografií