„Na Primě je to už moje třetí studio! Na vysílání se těším moc, protože vím, že oku diváka bude rozhodně lahodit,“ pochvaluje si Voříšek supermoderní studio, které mělo včera premiéru na obrazovkách.

A má k tomu taky důvod. Během přestavby starého studia moderoval s Klárou doslova v polních podmínkách. „Karel s Klárou museli být několik dní v provizorním studiu. Seděli u pultu, který byl potažený speciální klíčovací látkou, takže divák v televizi mohl vidět studio tak, jak byl zvyklý,“ prozradil Blesku dobře informovaný zdroj z Primy.

Zbyly jen zdi

„Nové studio začalo vznikat od pátku jedenáctého srpna, celkem sedmnáct dní. Celému týmu se podařilo ho proměnit do této podoby v rekordním čase,“ sdělila nám šéfredaktorka zpravodajství a publicistiky Jitka Obzinová (53). „Z toho minulého zbyly opravdu pouze zdi, strop, podlaha a prosklená stěna. Všechno ostatní se muselo vystavět a pořídit nové,“ dodala Obzinová.

Studio v číslech:

  •  27 svítidel je zavěšeno ve studiu
  • 4 LED stěny tvořené z celkem 55 obrazovek
  • 4 fixní mikrofony jsou ve studiu
  • 4 kamery zabírají moderátory
  • 2 čtecí zařízení jsou před pultem

Osm v jednom

Z nového supermoderního studia bude Prima vysílat hned osm svých pořadů: Odpolední zprávy, Zprávy, Divácké zprávy, Top Star, Miniduel, Nedělní Partie, Očima Josefa Klímy a Prima ZOOM SVĚT. Všechny navíc získaly nové vizuály. Divácké zprávy se dokonce přejmenovaly na Divošky.

BLESK Víte, že...

Od roku 2001 je to už sedmé studio. Měnilo se v září 2001, v listopadu 2004, v září 2006, v únoru 2008, v červenci 2010 a v srpnu 2013.

VIDEO: Zdravice Karla Voříška a Kláry Doležalové

Video
Video se připravuje ...

Zdravice Karla Voříška a Kláry Doležalové FTV Prima

Fotogalerie
21 fotografií