Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Polák kradeným autem ujížděl Hradcem Králové: Pod vlivem drog a alkoholu jel i 200km/h

Polák kradeným autem ujížděl Hradcem Králové: Pod vlivem drog a alkoholu jel i 200km/h.
Polák kradeným autem ujížděl Hradcem Králové: Pod vlivem drog a alkoholu jel i 200km/h.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
22. srpna 2017
16:14

Hradecká policie v pondělí odpoledne po dramatické honičce zadržela jednačtyřicetiletého opilého a zdrogovaného Poláka, který před ní ujížděl v autě ukradeném v Německu. Po dálnici D11 z Prahy na Hradec Králové jel s odcizeným zánovním mercedesem rychlostí až 200 kilometrů v hodině. Policistům se jej podařilo zastavit na hlavní silnici z Hradce Králové směrem na Náchod nedaleko Předměřic.

Hlášení o rychlé jízdě auta s německou registrační značkou dostali policisté asi hodinu po poledni a následně do akce zapojili několik policejních hlídek. Současně zjistili, že vůz byl před několika hodinami odcizen v Německu.

Při zadržení řidič na výzvu policie k vystoupení z auta nereagoval, takže policisté museli vůči němu použít hmaty a chvaty a nasadit mu pouta. „Opakovaná dechová zkouška potvrdila v jeho dechu přítomnost alkoholu, a to s hodnotami 1,41 a 1,30 promile,“ uvedl mluvčí policie Ondřej Moravčík. Řidič měl také pozitivní test na drogy.

S řidičem v autě jel ještě pětadvacetiletý muž. Oba Poláky policisté zadrželi a umístili do cely. Řidiči hrozí až pět let vězení za podílnictví a ohrožení pod vlivem návykové látky. Ukradené auto policie po provedení nezbytných úkonů vrátí zpět majiteli.

Polák kradeným autem ujížděl Hradcem Králové: Pod vlivem drog a alkoholu jel i 200km/h. Polák kradeným autem ujížděl Hradcem Králové: Pod vlivem drog a alkoholu jel i 200km/h. | Policie ČR

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání