Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Bezdomovce Indiána před smrtí někdo brutálně zmlátil: Policii se ozval svědek

Autor: dce - 
28. června 2017
10:46

S novými informacemi ve věci podivného úmrtí ústeckého bezdomovce Jaroslava Dvořáka, přezdívaného Indián, se na policii přihlásil teprve osmnáctiletý mladík. Právě jeho svědectví by mohlo do případu vnést nové světlo – tvrdí totiž, že viděl, jak Indiána někdo mlátí!

Mladík z Ústí útok popsal jako brutální. „Dvořák tam ležel ve sněhu a pachatel pořád neměl dost. Choval se jako šílený. Musel jsem ho od sténajícího bezdomovce odstrčit, jinak by ho asi na místě umlátil,“ popsal noc ze 16. na 17. prosince Deníku. Indiána měl napadnout 33letý muž.

Mladík se jako svědek přihlásil policii teprve minulý týden, ačkoliv na policii vypovídal již krátce po incidentu. Údajně měl strach a k tomu, aby policii řekl celou pravdu, ho přemluvili starší kamarádi. Útočník totiž měl být jeho známý!

„Do současné doby se případem zabývali kriminalisté z Územního odboru policie v Ústí nad Labem. V pátek 23. června si celou věc převzali krajští kriminalisté. A to vzhledem k tomu, že se ve vyšetřování objevila nová skutečnost,“ informovala policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

K útoku došlo poblíž diskotéky Brooklyn na Severní Terase v Ústí nad Labem. K incidentu mladého svědka přivolal prý sám útočník, aby Indiánovi místo něj zavolal záchranku. Policie identitu údajného násilníka zná, vyslechli ho a opět propustili.

„K celé věci byl vyslechnut a následně propuštěn i údajný pachatel. V tuto chvíli kriminalisté prověřují veškeré nové skutečnosti, které se v případu objevily,“ vysvětlila mluvčí.

Rodina o nových informacích v případu neměla ani tušení. „Ale každý nový fakt nás i jeho sestry zajímá. Jistě je důležitý,“ vzkázala Dvořákova blízká.

AliceNovakova3 ( 28. června 2017 14:11 )

Pomáhat se může někomu, kdo se sám snaží dostat z problémů. Ale pokud někdo pije, nedělá a líbí se mu ta jeho svoboda, tak tam ta pomoc spíše jen prohlubuje problémy. Po čase každého asi přestane bavit se starat o dospělého člověka, který by využíval naší pomoci, ale ruku k dílu nepřidal.

msml20 ( 28. června 2017 13:40 )

Nikdo si nemůže být jistý, že se o něho rodina nezajímala. Že dostanou nějaké odškodné je taky málo pravděpodobné, protože zmlátit člověka, který žije jiným a pro mě nepřijatelným způsobem života je ubohé a velmi nízké. Ta osoba musí být obrovský primitiv a duševní mrzák. Těžko bude mít nějaké peníze. Přeji policii, aby útočníka našla a byl spravedlivě po právu potrestán, třeba doživotním trestem. .

ivoadler ( 28. června 2017 13:37 )

Doufám, že už jako bezdomovec neskončím. A proto si dovolím názor: dát bezdomovci přes držku nemusí být vůbec na škodu. Moc se ta homelesácká pakáž roztahuje.

krupan10 ( 28. června 2017 13:05 )

jsem slyšel, že ho zmlátil Kalousek.

jana999 ( 28. června 2017 11:54 )

nikdo bezdomovcem být nemusí, jsou pro takové ubytovny, jenže se tam nesmí chlastat, takže bezdomovci raději volí chlast, těm nepomůže nikdo, jen by jste se dostal do stejných sraček

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání