Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policie má první stopy! Lupiči ale zatím unikají i s 890 tisíci

Autor: ČTK - 
20. června 2017
09:10

Policisté při nočním pátrání u Slavičína na Zlínsku nenašli tři muže, kteří v pondělí ráno na Slovensku podle dostupných informací přepadli poštovní vůz a ukradli 34 000 eur, tedy asi 890 000 korun. Policie na ně narazila v pondělí u obce Rokytnice, muži ale utekli do lesa. Pachatelé by mohli být ozbrojení.

V pondělí po nich pátralo v rojnicích asi 160 policistů ze Zlínského, Moravskoslezského a Jihomoravského kraje, nechyběli ani slovenští policisté, nasazeny byly i vrtulníky vybavené termovizí a akce se účastnili také policisté na koních a se psy. V úterý budou muže policisté hledat dál, řekla zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková. V pátrání ve vytipovaných lokalitách bude pokračovat několik desítek policistů, tedy o něco méně než v pondělí.

Podle informací slovenské policie přepadli lupiči poštovní vůz ve vesnici Horné Srnie, která leží zhruba pět kilometrů od hranic s Českou republikou.

„Protože jsme získali informace o tom, že unikají směrem ke státním hranicím, začali jsme po nich od deváté hodiny ráno (v pondělí) v blízkosti státních hranic pátrat,“ uvedla Kozumplíková. Na muže narazil jeden policista u Rokytnice, nereagovali však na výzvu ani varovný výstřel a utekli do lesa.

Policisté poté les důkladně prohledávali. „Až do setmění propátrali nepřístupnou a zalesněnou oblast o rozloze asi tři krát čtyři kilometry. Během noci zůstalo na místě stále asi 60 policistů, kteří za pomoci vrtulníku pátrali ve vytipovaných lokalitách a celou oblast hlídali,“ řekla mluvčí.

Policisté podle ní našli stopy a získali další informace o pohybu pachatelů. „Budeme je v následujících dnech dále rozpracovávat společně s policisty ze sousedního státu. Dnes bude v pátrání ve vytipovaných lokalitách dále pokračovat několik desítek policistů. V souvislosti s lupiči pátráme také po motocyklu a čtyřkolce, které by mohly být odstavené v blízkosti státní hranice,“ dodala Kozumplíková.

I v ČR se vykrádají pošty. Na jeden takový případ z května se podívejte v reportáži:

Video  Lupič přepadl České pošty v Brně-Komárově. Podle policie si odnesl desetitisíce korun.  - FTV Prima
Video se připravuje ...

moiaza ( 20. června 2017 11:26 )

Jaký ministr, taková policie. Ujeli do lesa na čtyřkolkách a slehla se po nich zem. Asi zajeli právě pod zem a to hodně hluboko, když je nevypátrala ani termovize. Ona vlastně nikdy nic nevypátrala. Možná neměli termovizi, ale televizi.

y1xcvbnm ( 20. června 2017 10:10 )

Chytit by se měli ale kolik asi tak stojí ta pátrací akce ??? Vtrulníky, 120 policistů, těch aut ..... myslím že méně než 870 tisíc sotva, dostanou to k úhradě???až je chytí???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání