Snímek pořídil za sanitkou jedoucí řidič na kruhovém objezdu u ostravského obchodního centra. „Zaklíněné těleso se z rány nevytahuje,“ baví se internetoví uživatelé nad kuriozní fotografií, která byla zveřejněna ve fanouškovské skupině moravskoslezských záchranářů.

„ZZS MSK upozorňuje, že se nejedná o náš vůz, ale o vyřazenou sanitu, která byla odprodána jednomu zdravotnickému zařízení,“ vyjádřil se k fotografii administrátor jiné záchranářské skupiny.

Zdravotnická záchranná služba Moravskoslezského kraje následně vydala k fotografii rozsáhlejší prohlášení. „Důrazně se distancujeme od fotografie, která se objevila na sociálních sítích, jejichž prostřednictvím se rychle šíří. Obrázek zachycuje jedoucí vozidlo v barvě a se znaky speciálu zdravotnické záchranné služby, z jehož zadních dveří vyčnívá přepravovaný dřevěný trám. Jedná se o bývalé zásahové vozidlo ZZS MSK, které bylo před časem vyřazeno z provozu a odprodáno jednomu z ostravských zdravotnických zařízení. Skutečnost, že na fotografii není zachyceno aktuální zásahové vozidlo ZZS MSK, dokazuje mimo jiné i skutečnost, že na pravých zadních dveřích schází třímístné číslo (volací znak), podle něhož by bylo možno automobil s jistotou identifikovat. Barva vozidla, reflexní pruhy i výstražné majáky na střeše však žel mohou takový dojem vzbuzovat,“ stojí v prohlášení.