Nick Cave s kapelou The Bad Seeds právě odjíždí americkou část svého turné, s níž zavítá 26. října po čtyřech letech také do Prahy. Při zastávce v New Yorku vytáhl z publika malého fanouška v tričku Bad Seed. Na koncertním setlistu byl zrovna po caveovsku spirituálně-meditativní kus Jesus Alone z nové desky Skeleton Tree.

Video
Video se připravuje ...

Malý fanoušek Nicka Cavea na pódiu se svým idolem - samým štěstím na konci předvedl breakdance Instagram.com

Cave by si za jiných okolností tenhle kus užil na pódiu pohroužený do sebe, sám uprostřed scény, s vibrujícími The Bad Seeds za zády. Nebýt malého kluka s dlouhými vlasy a fanouškovském triku v první řadě, který tak tak viděl na hranu jeviště.

Cave ho právě pro tuto píseň vytáhl k sobě a nechal ho zpívat po svém boku. To štěstí v hochově obličeji… Samým překvapením nemohl kluk ani popadnout dech. Pak pochopil, že si ho tam jeho idol nechá, a tak se uvolnil, začal zpívat a trsat do rytmu, povzbuzovat publikum, které nadšeně odpovídalo.

A když ho Cave pro finále songu chytil za ruku a následně s ním tančil, nemohlo to skončit jinak než absolutním blahem chlapce, který samou radostí předvedl své ikoně breakdance otočku na hlavě.

Video
Video se připravuje ...

Nick Cave si vytáhl z publika malého kluka, kterého nechal na pódiu celou píseň. Zpíval s ním i tančil youtube.com

Díky za zveřejnění, Susie. Je to můj syn Isa. Jeho jméno v arabštině znamená Ježíš. Je mi jasné, že to Nick nemohl tušit. Byla to překrásná, transformující noc. Celé divadlo bylo propojené láskou, všichni jsme to cítili,“ napsala na sociální síť pod příspěvek Caveovy manželky chlapcova matka Sabina, která na svém profilu pár hodin před koncertem sdílela fotku svého syna v tričku Bad Seed, jak natěšeně čeká v publiku na koncert svého idola.

"Isa vypadá přesně jako malý Earl," ozývalo se následně shodně na sociálních sítí. Earl je Caveův syn, dvojče Arthura, který před dvěma lety tragicky zahynul po pádu z bílého útesu v anglickém Brightonu. Nepochybně právě i podobnost s jeho synem pohnula zpěváka, aby chlapce vytáhl k sobě na pódium. Když jejich společné vystoupení skončilo Isovým tanečkem, zářil ve tváři úsměvem i Cave.

Video
Video se připravuje ...

Nick Cave vytáhl při svém koncertu na pódium malého chlapce, kterého nechal zpívat a tančit spolu s ním Instagram.com

Fotogalerie
11 fotografií