Na městskou policii v Klatovech se obrátili lidé s tím, že náměstím projela v protisměru červená fabie. Hlídka v autě si vozidla všimla na kruhovém objezdu v Domažlické ulici a pokusila se ho zastavit.

 

Video
Video se připravuje ...

Hazardér se zákazem řízení se snažil ujet strážníkům, ohrozil lidi na pivních slavnostech. Policie ČR

Jenže řidič nereagoval a začal riskantně ujíždět. Projel několika ulicemi, přejel v protisměru kruhový objezd a nakonec odbočil do zákazu vjezdu. „V uvedenou dobu tam probíhaly pivní slavnosti,“ řekla policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Když hazardér dojel mezi lidmi na konec řady stánků, silnice končila a následoval jen úzký průchod pod viaduktem. Řidič fabie se s vozem narval mezi kovové zábrany a i za cenu odřeného vozu místem projel. Strážníci za ním nemohli.

Policistům ale výtečník, který žije v Nýrsku, neunikl. „Muž řídil motorové vozidlo, i když má podle rozhodnutí Okresního soudu v Domažlicích uložený zákaz řízení motorových vozidel,“ uvedla Ladmanová.

To byl nejspíše důvod, proč se pokusil ujet strážníkům a riskantní jízdou přitom ohrozil ostatní. Trest mu totiž platí až do začátku příštího roku. „Případ šetříme ve zkráceném přípravném řízení. Muži jsme sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ dodala Ladmanová. Za to mu hrozí až dva roky vězení.

Fotogalerie
8 fotografií