Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Terezka (†18) skočila u Mlékojed pod vlak: Trpěla, rodiče ji vyhnali z domu, popsal pracovník školy

Autor: dce - 
25. května 2017
13:05

Tragédii u Mlékojed z minulého týdne stále provází řada otazníků. Pod kola vlaku zde skočila teprve osmnáctiletá Terezka. Její matka tvrdí, že kvůli jejímu onemocnění a postupující slepotě ji spolužáci šikanovali a ani škola věc neřešila. Místní pracovníci mají ale na věc jiný názor!

Terezčino trápení už bylo příliš veliké, než aby patrně viděla jinou cestu než sebevraždu. Minulý týden brzy ráno vstoupila pod kola vlaku u Mlékojed, kde zemřeli čtyři další lidé – posledním z nich byl Jirka (†23) teprve tuto středu.

Terezčina matka Vlaďka serveru TN.cz prozradila, že její dcera trpěla onemocněním zraku, které jí způsobovalo postupnou slepotu. V poslední době už se učila chodit s hůlkou. Právě kvůli onemocnění byla ve špatném psychickém stavu, nad sebevraždou uvažovala již dřív.

Kvůli tomu, že byla již plnoletá za ni ale nemohla prolémy matka řešit, a Terezka sama pomoc nevyhledala. Tak to aspoň Vlaďka popisuje. Navíc jí měli spolužáci dělat naschvály a škola proti tomu nic nedělala.

Místní zaměstnanci se ale brání, že to není pravda. Nebudu psát o tom, jaké kroky škola podnikala, co všechno dlouhodobě dělala, aby Tereze pomohla. Ti, kteří ji znali, vědí, že spolužákům ani učitelům nebyla její složitá situace lhostejná,“ uvedl ředitel školy, kam Terezka chodila, Aleš Jinoch.

„Nárokům i požadavkům Terezy vycházela škola maximálně vstříc a vyvíjela velké úsilí Tereze pomoci a maximálně ulehčit její těžké životní období, kdy se vyrovnávala s vědomím nevyléčitelné nemoci. Situace byla pro dívku a její okolí velmi složitá, vedle zdravotních obtíží se bohužel musela vyrovnávat i s nuceným odchodem od rodičů a složitou rodinnou situací,“ napsal redakci TN.cz asistent pedagoga Michal Vlček.

Podle jeho tvrzení škola vynakládala skutečné úsilí, jak dívce usnadnit výuku. Terezce jsem připravoval výukové materiály ve větším písmu a namlouval jí některé učební texty v audio verzi,“ prozradil.

Škola na matku údajně už podala i trestní oznámení!

Video  „Dneska to všechno skončí,“ vzkázala děvčata a vyšla vstříc vlaku  - Karel Kopáč, Aktu.cz, Matěj Šrám, Dagmar Čechová
Video se připravuje ...

karelka ( 26. května 2017 08:19 )

Slepou holku vyhnali z domova......to je na provaz!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání