Na začátku byl telefonát na linku 158 o nehodě, ze které její účastník ujel. Za pár minut už policisté věděli, že hledají mladíka s golfem řítícího se od Oblekovic do centra Znojma.

Kaskadér to bral po příkopech

Muž za volantem nejspíš vůbec nesledoval provoz, protože podle svědků spatřil na poslední chvíli motocykl. Strhl řízení vpravo, aby zabránil střetu, a najel do příkopu. Při následných eskapádách narazil do plotu a betonového sloupu s rozvodnými skříněmi elektrické energie. Šílená jízda tím ale neskončila.

„Aby se dostal zpět na silnici, začal couvat a se značně poškozeným autem pokračoval dál. Na místě zůstala zadní registrační značka i další plastové části vozu. Jízdu s jedním kolem přímo po disku ukončil až před hernou na náměstí Republiky, kde navíc nerespektoval dopravní značku Zákaz vjezdu všech vozidel,“ popsala „průjezd“ Znojmem policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

2,7 promile!  

To už se ale šoféra, který pošramocený golf odstavil v jednosměrce v protisměru, ujali policisté. Nadýchal 2,71 promile. Přišel o řidičák a s ohledem na stav auta i o technický průkaz. Na policii bude muset po vystřízlivění hodně co vysvětlovat.

VIDEO: Tak jezdí alkohol! Opilý řidič naboural v Kutnohorské ulici v Praze do pizzerie!

Fotogalerie
4 fotografie