Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nadopujte se afrodiziaky: 5 tipů na vášnivé jídlo!

/
  • Šampus a jahody jsou účinná afrodiziaka.
    12. května 2017 ● 10:40

    Chcete si udělat s partnerem hezký večer? Určitě neopomeňte dobrou večeři, ale ne ledajakou! Naservírujte plnou porci lásky – jídlo s vášní afrodiziak. Poradíme, co vybrat!

  • 1.

    Jak afrodiziaka fungují?

    Zabírají hned na několika »frontách«. Ostré a pálivé potraviny zlepšují prokrvení sliznic a orgánů, vyplavují se tak endorfiny a stoupá krevní tlak i puls. Zvýšená srdeční činnost má pozitivní vliv na prokrvení celého těla, a to včetně intimních partií. Vůní ovlivňují centrální nervovou soustavu a navozují tak například pocit radosti či touhy. Navíc také odbourávají stres a například alkohol v malém množství vyvolává euforii.

    Už nemusíte hloubat, jak zpestřit váš sexuální život! Vyzkoušejte afrodiziaka.
    Autor: Shutterstock.com

  • 2.

    Jahody a šampaňské

    Jahody často pro svou podobu s intimními ženskými partiemi bývaly dříve v přísně katolických internátech zakázanou pochoutku! Dnes společně se šampaňským jsou afrodiziakem číslo jedna. Nemusíte je jen naházet do skleničky. Zkuste je zmrazit a přejíždět s nimi po rozpáleném partnerově těle…

    Šampus a jahody jsou účinná afrodiziaka.
    Autor: profimedia.cz

  • 3.

    Čokoláda

    Čokoláda obsahuje aminokyselinu s názvem fenylalanin, která funguje jako antidepresiva. Znáte ten pocit stresu, který částečně zažene právě čokoládová tyčinka? Tak stejně to funguje i s naším libidem. Doslova ho »nakopne«!

    čokoláda
    Autor: Shutterstock.com

  • 4.

    Chřest

    Etiketa byla dříve touto zeleninou přímo zděšena. Chřest byl brán jako falický symbol a jeho pomalé ukusování ženskými ústy vyvolávalo takřka zděšení. Vy si to naopak můžete vyzkoušet. Chřest má navíc i velmi zdravý – bohatý na řadu vitamínů a minerálů. Navíc nyní ho můžete mít naprosto čerstvý, je totiž chřestová sezona.

    chřest
    Autor: profimedia.cz

  • 5.

    Kaviár

    Je symbolem bohatství a to už samo o sobě je pro mnohé ženy dokonalým afrodiziakem. Vajíčka jesetera navíc stimulují náš čuch, jejich vůně evokuje sex. Jeho účinkům podlehl a využíval je i největší milovník historie Casanova. Podle něj totiž kaviár zaručí sexuální mužskou výkonnost až do pokročilého věku.

    Kaviár
    Autor: profimedia.cz

  • 6.

    Med

    O tom, že med je ideální erotickým stimulantem věděli už před 15 tisíc lety! Tak staré jsou první zmínky o afrodiziakálních účincích medu. Medovina, jeden z nejstarších alkoholických nápojů, se proto stala mokem novomanželů. A anglický výraz pro líbánky mluví za vše – honeymoon. Dal by se přeložit i jako medový měsíc…

    Med
    Autor: Profimedia.cz

     

Dnešní horoskopy