Výstava se připravovala asi rok a půl. „Bylo velmi náročné ji dát dohromady. Každý originál tu má svého majitele a máme tu přes 1 500 exponátů,“ vysvětluje ředitel galerie Robert Vůjtek.

Atmosféru mezi dvěma světovými válkami navozuje v celkem třinácti tematických okruzích od filmu a umění přes módu či sport až po politiku a podnikání. „Podařilo se nám sehnat i osobní věci Vlasty Buriana nebo kostýmy z úspěšných dobových seriálů ČT, které ještě nikdy nebyly vystaveny,“ dodává Vůjtek.

Móda v meziválečném Československu byla velice rozmanitá a ženy poprvé přidávaly do svého šatníku mužské prvky. Hlavně ve 30. letech se začaly nosit dlouhé sukně, šaty a nezbytnou součástí každé dámy byly rukavičky. I tyto exponáty na výstavě uvidíte.

V Tančícím domě navíc nově otevřeli podzemní patro -2, ve kterém se nachází speciální trezorová místnost se zvýšenou ostrahou a je určena pro nejcennější exponáty.

Výstava se koná v Galerii Tančící dům od 3. května do 25. října. Otevřena je každý den od 9 do 20 hodin. Dospělí zaplatí 190 korun, studenti stovku a děti či důchodci 90 korun.

Podívejte se na fotky i video z výstavy:

Fotogalerie
40 fotografií

Video
Video se připravuje ...

Výstava v Tančícím domě Jan Klepárník