Deset minut po nedělní půlnoci zasahovala jednotka ze smíchovské stanice v Nádražní ulici. „Hořel tam vrak osobního automobilu. Hasiči požár uhasili pomocí tlakové vody. Plamenné hoření částečně zasáhlo i podbití střechy vedlejšího demoličního objektu, škoda tak požárem nevznikla,“ prozradil mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.
Další požár, u kterého zasahovaly jednotky, byl u Dalejského potoka. A to v objektu bývalé vápenky. „Zasahovala zde v 01:28 hodin jednotka ze Smíchova u požáru nakupeného odpadu na ploše asi 5 metrů čtverečních. Požár byl rychle uhašen vysokotlakou vodou, hasiči ještě uhasili dvě menší ohniště v okolí,“ popisoval noční výjezd Kavka. Příčinou požáru byla v tomto případě nedbalost při zakládání ohně v přírodě.
Kampaň k letošním čarodějnicím, kterou hasiči spolu s médii v Praze začali týden před koncem dubna, měla zřejmě účinek. Lidé tak předem ohlašovali místa, na kterých budou pálit čarodějnice a zároveň ubylo od loňského roku na požárech.

Fotogalerie
6 fotografií
Podívejte se na selfie z Prahy:
Video
Video se připravuje ...

Řidiči MHD to umí rozjet: Zpívají ABBU i Ave Maria! A na Petřín převezli po kouskách chrám Matěj Smlsal, David Vaníček, Hudebnibanka.cz