Takto si svátky nepředstavovala. Na Zelený čtvrtek se jí udělalo zle a nebyla jiná možnost než přivolat rychlou pomoc. „Léčila se od začátku roku se zápalem plic. Minulý týden se Regině přitížilo a následoval převoz,“ odpověděl na dotaz Blesku Janis Sidovský.

Podle informací, které Blesku potvrdily hned dva zdroje, u ní byla při kontrole zjištěna plicní embolie! Herečce tak šlo o holý život! „Lékaři jí nařídili přísný klid na lůžku. Sama si byla vědoma vážnosti situace. I když je rebelka, nezbylo jí nic jiného než poslechnout,“ prozradil hereččin manažer s tím, že Regina je velká bojovnice.

„Už první den volala z nemocnice, že se o ni sice krásně starají, ale nejraději by zase byla doma ve svém,“ svěřil Sidovský Blesku. „Mám radost z toho, že se rychle zotavuje a bude se moci vrátit do práce, která jí schází ze všeho nejvíc,“ dodal.

Může se to stát i vám!

Plicní embolie je ucpání části plicního cévního řečiště krevní sraženinou. Může probíhat velmi nenápadně – od narůstajících potíží s dýcháním až k náhlému úmrtí.

K embolii může dojít u lidí, kteří žijí nezdravým životním stylem či trpí zánětem žil. Ale i po náročných operacích, zlomeninách dolních končetin či dlouhém cestování.

Krevní sraženina uzavře menší plicní tepnu, postižený je dušný a bolí ho na hrudníku. U masivní plicní embolie dochází k okamžitému srdečnímu selhání. V nejtěžších případech nastává okamžitá smrt.

První pomoc

  • Okamžitě zavolat záchranku.
  • Pokud přestane pracovat srdce, poskytnout postiženému srdeční masáž.

Prevence

  • Při sádře na dolní končetině co nejvíce chodit nebo opakovaně hýbat nohama.
  • V letadle při dlouhých letech hodně pít, procházet se a při sezení cvičit nohama.

Video
Video se připravuje ...

Regina Rázlová chystá 70: Budu slavit s alkoholem a krásnými muži! Petr Soukup,David Turek, Markéta Reinischová

Fotogalerie
32 fotografií