Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ženu srazil vlak, když přecházela přes koleje! Na místě zemřela

Autor: ČTK, haj - 
16. dubna 2017
12:48

U stanice Pečky na trati Praha - Kolín srazil v neděli dopoledne vlak starší ženu. Ta bohužel svým zraněním na místě podlehla. Policie zatím vyšetřuje, zda se jednalo o sebevraždu či nešťastnou náhodu.

Ke střetu s vlakem došlo chvíli před půl desátou dopoledne kousek od železničního přejezdu, kde žena přecházela trať. „Vyšetřujeme střet vlaku s člověkem asi 200 metrů od železniční stanice Pečky. Usmrcenou je podle dosavadních zjištění starší žena,“ uvedla pro iDNES.cz mluvčí krajské policie Michaela Richterová.

„Příčiny a okolnosti střetu jsou v šetření," pokračovala mluvčí. Ačkoliv je možné, že šlo o sebevraždu, prvotní zjištění policie ovšem ukazují spíše na nešťastnou náhodu.

Zesnulá žena totiž přecházela přes koleje v místě, kde je to zakázané. Ovšem jedná se o známou zkratku, kde je již vyšlapaná pěšinka. „Podle výpovědi strojvedoucího to vypadá, že přecházela, když se však otočila směrem k blížícímu se vlaku a uviděla soupravu, už nestačila uhnout," dodala Richterová.

V úseku mezi obcemi Velim a Poříčany byl kvůli tragédii přes dvě hodiny zastaven provoz. Cestující v osudném vlaku museli přes hodinu a půl čekat. Pasažéři dalších osobních vlaků museli přestoupit na autobus náhradní dopravy a některé rychlíky jely odkloněnou trasou.

VIDEO: Při střetu s vlakem zemřela v Pečkách na Kolínsku žena

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání