V úterý 18. dubna odstartoval druhý ročník projektu „Podnikavá 7“. Radnice sedmé pražské městské části navazuje na loňské hojně navštěvované přednášky, které radily začínajícím podnikatelům, jak zdárně odstartovat svůj byznys.

Celkem jedenáct přednášek se podle místního úřadu bude věnovat receptu na funkční podnikatelský plán, nabídne také problematiku kolem potřebné odvahy začít a obstarávání kapitálu. Účastníci se také dozvědí, jak podnikat bez rizik nebo jak jednat s investory.

Začínající podnikatelé se v budově úřadu Prahy 7 budou setkávat každé druhé úterý, projekt tedy končí až se začátkem dalšího školního roku 5. září. Během prvního setkání v dubnu proběhlo představení projektu a prezentace jednotlivých nápadů. Postupně se pak tým expertů během přednášek bude věnovat financím, personalistice, daním, právu a mnoha dalším tematickým okruhům.

„Cílem je, aby účastníci byli na konci cyklu schopni prezentovat svůj podnikatelský záměr. Tak jako v loňském roce, vše vyvrcholí vyhlášením těch nejlepších nápadů, jejichž autoři získají hodnotné ceny,“ uvedl radní Prahy 7 František Vosecký (SZ).

Pro přihlášení do seminářů „Podnikavá 7“ je nezbytné vyplnit dotazník, více informací zprostředkuje úřad Prahy 7.

Vedení Prahy 7 nedávno vniklo na protější karlínský břeh a vybudovalo tam schody i zábradlí, aby lidé měli lepší přístup k přívozu. Podívejte se na video: