Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policie chytla vrahy z Horusic, cizinci si půjdou sednout: Tátu mi to nevrátí, říká syn mrtvého

Autor: aba - 
28. března 2017
18:31

Policie po více než roce dopadla dva cizince, kteří mají na triku brutální vraždu v dílně v Horusicích. Jejího majitele tu ubili k smrti poté, co jim dal všechny peníze z trezoru. Ačkoli se tím případ uzavřel, pro rodinu je to stále bolestné.

V září 2015 přelezla skupinka pachatelů, nejspíše šesti lidí, plot u rodinného domu v Horusicích. Na pozemku je kromě rodinného domu i dílna, která se zabývá renovací veteránů a výrobou dílů na motorky Jawa a ČZ a právě ta se stala jejich terčem.

V osudný den večer paní Dana H. zaháněla slepice zpátky do kurníku, když ji útočníci přepadli, zalepili pusu a uhodili do hlavy. Pak pokračovali do dílny, kde našli dva zaměstnance a bratra paní Dany, Jaromíra. I ty svázali a začali je brutálně mlátit kovovými trubkami, a když hluk vylákal majitele firmy Františka H., donutili ho únosci dát jim peníze ze sejfu.

„Řekli mu s divným přízvukem: Dáš peníze, budou žít, nedáš, nebudou,“ řekla magazínu Respekt jedna z obětí. Bohužel ani vydáním peněz si život nezachránil. Pachatelé ho ubili k smrti, stejně tak jako bratra jeho ženy. Syn majitele firmy, Martin H., se teď konečně po roce a půl dočkal dopadení vrahů svého otce a strýce.

„Jsem rád, že něco takového dál neběhá svobodně po světě, v tomto smyslu se mi ulevilo,“ řekl Martin pro časopis Reflex poté, co se dozvěděl o zatčení dvou cizinců. „Ale ta úleva má své meze, tátu mi to nevrátí.“

Sám si moc nepamatuje, co se stalo. Bylo to hektické a on sám si z napadení odnesl otřes mozku. Ví, že pachatelé přišli od polí a koho potkali, toho zneškodnili. Dnes Martin vede rodinnou firmu za svého otce a snaží se na celou věc zapomenout.

Policie zveřejnila, že dopadla dva útočníky, jednoho z Maďarska a druhého z Ukrajiny. Oba dva už byli v minulosti trestáni a teď jsou ve vazbě. O dalších členech gangu, který v Horusicích přepadával, ale žádné informace neposkytla. 

Podobně zabrat dal policii i případ vraha hledače pokladů z Klánovic. Na podrobnosti se podívejte ve videu.

Video  Zloděj zabil a zapálil hledače pokladů: Bál se, že najde zakopané věci z krádeží.  - David Malík
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání