Jitko, co Vás vedlo k tomu stát se ambasadorkou tohoto projektu?

Nevím, zda je to tím, že už sama mám malou dcerku, rodinu, ale samozřejmě se s příchodem Rosálky hodně změnilo. Uvědomuji si, jak je rodina důležitá. Vím, že pro Rosálku jsme zase důležití my, manžel a já, zázemí, domov. Proto jsem se rozhodla do projektu zapojit. Jsem ráda, že se pomoc týká právě azylových domů v České Republice. Ne každá rodina má prostředky na to, aby mohla své děti uživit. Někteří z nich se ocitli ve vážné životní situaci a tyto azylové domovy jim dávají šanci se o své děti postarat. Nabízí pomoc a také čas na to, aby si rodiče našli novou práci, aby znovu dokázali vstát a najít v sobě sílu jít dál. Jsem ráda, že je v tomto projektu jasné, kam a na co penízky jdou a jak budou použity.

Přiblížíte nám, jak se do projektu mohou lidé zapojit?

Není to vůbec složité, naopak. Lidé můžou pomoci jednoduše tím, že do běžného nákupu zahrnou vybrané výrobky Procter & Gamble, například Ariel, Lenor, Pampers, Jar a další. Ráda bych pozvala všechny, aby se přidali. Naší malou pomocí můžeme dětem v nouzi udělat obrovskou radost! Celá akce navíc trvá až do 19. dubna, takže můžete klidně počkat, až vám dojde Jar nebo přebalíte poslední plínku. Ale samozřejmě můžete nakoupit i do zásoby, tím víc penízků pak poputuje k dětem do azylových domů.

Jako maminka roční dcery máte představu, co vše je nutné dítěti poskytnout pro jeho šťastnou budoucnost. Jaký domov se dceři snažíte vytvořit? Plníte jí úplně všechna přání?

Samozřejmě je důležité mít zázemí, střechu nad hlavou, teplou vodu, jídlo, hygienické a jiné potřeby, ale rodina je stejně na prvním místě. Snažíme se proto s manželem vytvořit ten nejlepší domov pro dceru založený na lásce, ale i na disciplíně, na pravidlech, která jsou taktéž důležitá. Rosálku milujeme nejvíc na světě, zároveň ji ale učíme, že nemůže být vše po jejím, proto jí určitě všechna přání neplníme :) Dítě musí vědět, kde jsou jeho hranice.

Máte nějaký trik, jak skloubit práci a rodinu? Kdo Vám pomáhá s hlídáním dcery, když koncertujete?

Na to snad ani žádný trik není. Stále kojím, takže je to trochu náročné. Někdy jsem na pokraji sil, ale musím to zvládnout, protože jiná možnost není. Mám teď před sebou hodně projektů, práce, nahrávání prvního autorského alba, točení videoklipu, koncerty, atd. Možná, že to množství aktivit mi dává ještě větší sílu se do toho všeho opřít. Asi je pro mne důležitá práce pod tlakem. Dcera je ale pro mne středobodem vesmíru. Nic víc teď není důležitějšího. Když už ale není zbytí a já se musím vydat do centra na schůzky, nebo mám sama práci, hlídá manžel. Když máme společný koncert, nastupují babičky. Jinak to řešit nejde. Ještě jsme však nezkoušeli být přes noc pryč. To by asi Rosálka bez mlíčka nedala a koneckonců, já bez malé taky ne.

Co byste popřála do života dětem žijícím se svými rodinami v azylových domech?

Přála bych jim, aby nad nimi stáli andělé a vedli je tou správnou cestou. Aby byli především zdraví, obklopení láskou a nic je netrápilo. Přeji jim šťastný život, plný hodných lidí a nádherných okamžiků. Ať mohou dělat to, co je baví. Jednoduše přeji jen to nejlepší, ale především zdraví, lásku a milující rodinu.