Jak bude jejich bydlení snů vypadat, měli jasnou představu už od začátku. „Domluvili jsme se na tom, že nám bude vyhovovat malý dům, který by bylo v případě potřeby možné dostavět,“ vysvětluje Aleš.

O zbytek se postarala jeho paní. „Návrh dělala moje kamarádka, architektka Markéta Tesaříková, já jsem s ní ale na studii spolupracovala,“ říká Gábina, která se sama věnuje interiérovému designu a navrhuje byty pro klienty.

Nad schodištěm byl proto ve studii navržen světlík, kterým může v budoucnosti vést schodiště do dalšího, přistavěného patra, na které je stávající střecha již připravena.

Materiálem pro stavbu se pak stal beton. „Náklady na energie při provozu domácnosti jsou stále dražší a dražší, proto jsme uvažovali i s ohledem na budoucnost a chtěli energeticky úsporný dům,“ svěřil Háma.

V přízemí se kromě koupelny s prádelnou a garáže nachází ještě malý nákladní výtah. „Dopravujeme v něm těžké nákupy do patra a prádlo na vyprání do přízemní prádelny,“ vysvětluje Gábina a se smíchem vzpomíná, jak do něho chtěl Aleš zkusit naložit i své dva malé syny. „Ale to jsem mu raději rozmluvila...“

Video
Video se připravuje ...

TVOJE TVÁŘ: Hana Zagorová osobně učila Aleše Hámu! TV Nova

Fotogalerie
33 fotografií