Armáda chce výměnu začít už za tři roky. A tak pozvaní výrobci renomovaných značek uspořádali ve vojenském prostoru přehlídku toho nejlepšího na trhu. Zboží na čtyřech kolech, které by mohlo české armádě při konečném rozhodování padnout do oka.

„Chceme být na obměnu připravení. Nechceme spadnout do takové situace, kdy by se něco kupovalo pod tlakem na poslední chvíli,“ prohlásil ministr obrany Martin Stropnický (ANO).

Stropnický: Řízení aut mě baví

Přestože si dnes podle všeho doma zapomněl maskáče, nic Stropnickému nezabránilo, aby jeden z vystavených teréňáků nevyzkoušel. A to přímo za volantem. „Řídilo se mi dobře, protože auta řídím rád. Auta mě baví už od klukovských let,“ svěřil se po jízdě očividně spokojený ministr. A vybraný vůz na cvičišti náležitě »vykoupal« v kalužích a bahenní lázni.

Po Stropnickém přišli na řadu vojáci, kteří se mohli na polygonu v rámci tzv. Průmyslových dnů u volantů nabízených značek pořádně vyřádit. A že měli z čeho vybírat. Po ruce byly jeepy, toyoty, vozy značky Mercedes, Dacia, Renault, VW, Škoda, Gdels nebo speciály SVOS či VOP CZ.

Fotogalerie
15 fotografií