Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Veronika (†16) s kamarádkou skočila ze 14. patra: K sebevraždě je dohnala zvrácená hra?

Autor: aba - 
28. února 2017
13:50

V Rusku teď řeší případ hry na sociálních sítích, která by mohla stát za nabádáním mladých lidí k sebevraždám. Policie prošetřuje až 130 případů sebevražd dětí z posledního půl roku, které by mohly být způsobeny hrou zvanou „Modrá velryba“.

Počet sebevražd u dětí v Rusku prudce stoupá a místní policie viní sociální sítě.  V sobotu se čtrnáctiletá dívka na Sibiři vrhla pod vlak. V neděli dvě kamarádky Veronika (†16) a Yulia (†15) skočily ze 14. patra. V pondělí byla nalezena těžce zraněná dívka, která skočila z okna bytu v pátém patře. Policie má podezření, že všechny tyto sebevraždy spolu souvisí.

Na místě tragédie, kde skočily dvě kamarádky, zadrželi policisté dva teenagery, kteří sebevraždu dívek měli natáčet. Yulia, první z dívek, která se svůj život rozhodla ukončit skokem ze čtrnáctého patra, napsala na svůj účet na sociální síti „konec“ spolu s fotkou modré velryby, která je znakem organizace, která podporuje děti v sebevraždách. Její kamarádka Veronika, která skočila s ní, napsala jako poslední vzkaz „všechno ztratilo smysl, konec.“

V oblasti Krasnojarsk došlo k otevření tří případů pokusu o sebevraždu. Ve všech třech případech byly děti zachráněny jen proto, že anonym upozornil ředitele jejich školy, že se přidaly do sebevražedné skupiny a pravděpodobně se pokusí brzy zabít. Škola anonym vystopovala a dívka, která upozornění napsala, prozradila, že i ona byla v oné skupině a dostávala různé úkoly od jejího administrátora. Například si měla vyřezat slova do kůže nebo najít vysokou budovu, ze které by mohla skočit.

V sociální hře „Modrá velryba“ dostávají děti různé úkoly po dobu padesáti dní. Mají si například vyřezat velrybu žiletkou na tělo, sledovat horory po celý den, nebo vstávat ve 4:20 ráno. Úkoly svým zaměřením vedou až k padesátému dnu, při kterém si mají chlapci a dívky vzít život.

Policie loni zatkla muže, o kterém si myslí, že celou síť vedl a zakládal skupiny, které k sebevraždě nabádaly. Tyto případy skutečně po jeho zatčení utichly, teď se ale počet sebevražd znovu prudce zvedá. Podle odborníků vedou tyto skupiny dospělí lidé, kteří se vyznají v lidské psychologii. Dívkám vykládají, že jsou příliš tlusté, a chlapcům, že jsou nuly a že v tomhle světě je nic nečeká.  Skupiny pak provází fotografie chlapců a dívek stojících na střeše s titulkem „jsme děti mrtvé generace“ apod.

amej ( 28. února 2017 14:40 )

ty jsi oligofrenní kretén těžkého kalibru, s pádem do idiocie. Název pro pánskou nebo dámskou genitálii by byl pro tebe poctou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání