Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Smrt bezdomovce, který hrál hokej s Růžičkou: Alkohol z něho udělal postrach

Nejznámější ústecký bezdomovec Jaroslav Dvořák, zvaný Indián nebo Ježíšek, zemřel.
Nejznámější ústecký bezdomovec Jaroslav Dvořák, zvaný Indián nebo Ježíšek, zemřel.  (Autor: Foto Slávek Jeníček)
Autor: dce - 
9. února 2017
12:46

Zpráva o smrti ústeckého bezdomovce Jaroslava Dvořáka známého jako Indián, se během chvíle rozšířila celým městem. Místní na muže s pestrou minulostí vzpomínají v dobrém, i když nebyl vždycky příkladným občanem. Podle některých z něj alkohol udělal postrach. Přesto se mnoho lidí spojilo a chtějí finančně přispět na Indiánův pohřeb. Rodina ale peníze nechce...

Pohnutý životní osud Jaroslava Dvořáka mu podle známých nikdy nezabránil, aby byl dobrým člověkem. Z nadějného hokejisty, který si zahrál i s takovými esy jako Petr Rosol nebo Vladimír Růžička, se stal řadovým zaměstnancem plynáren. Jenže pak ho na dno stáhla pyramidová společnost, kde sice nějaký čas vydělával ohromné peníze, ale nakonec mu nic nezbylo. Chvíli podnikal jako léčitel, později ale skončil na ulici.

„Byl hodný, ale za svůj smutný osud si mohl sám. Podepsalo se na něm předčasné úmrtí jeho rodičů, maminku miloval. Když zemřela, bylo mu asi 32 let," řekli serveru Deník Indiánovi blízcí.

Podle mnohých za jeho problémy stál i alkohol. „Bojoval s ním do konce života. To kvůli pití byl agresivní a vulgární, ač byl v podstatě dobrý člověk," prohlásila jeho blízká.

V dobrém na něj vzpomíná i paní Viktorie. "Škoda že pan Světýlko umřel. Většina lidí ho znala jako nešťastného alkoholika, ale budete se divit! Chodila jsem k němu na fototerapie, byl šikovný. Pomohl mně i mému pejskovi, pak začal mít problémy se spaním. Pořádně nespal asi rok, začal to zapíjet. Byl jeden z mála lidí, kteří mi jednu dobu byli příkladem."

Indián byl postavičkou, kterou v Ústí znal snad každý. Jeho smrt mnohé zarmoutila a proto se rozhodli uspořádat sbírku na jeho pohřeb. Rodina s ní ale nesouhlasí. „Pohřeb zaplatíme sami, o veřejnou sbírku nemáme zájem."

Jaroslav Dvořák byl 16. prosince nalezen v Ústí v bezvědomí. Od té doby ležel v nemocnici napojený na přístrojích, kde nakonec svým těžkým zraněním podlehl. Policie vyšetřuje, zda mu rány nezpůsobila další osoba. To potvrdí nařízená pitva.

ejvm1712 ( 9. února 2017 16:21 )

Alkoholici jsou všichni hrozně hodný lidi. O tom by mohli vypravovat jejich nešťastní rodiče,manželky-manželé,děti. Prostě ti,kterým den co den ztrpčují život. Člověk by z nich blil.

rego_junior ( 9. února 2017 16:17 )

Včera jsem nechala zrušit diskusi pod člankem o tyrani psu v Polske množirně. Debil karel_klafunda se tam ukájel sadismem,tak ho nahlašujte prosim at má jakykoli nick.Děkuji

dandova ( 9. února 2017 14:10 )

Chudinka, takhle brzy ztratit maminku - ve 32 letech. To je fakt důvod začít chlastat! Znám kluka, který ztratil tátu ve 14 letech a mámu ve 22. A musel se s tím prostě jako vysokoškolák poprat.

sensadrak ( 9. února 2017 13:57 )

I Zemana?

kurna1 ( 9. února 2017 13:37 )

Kolik mu bylo roků ?????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání