Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Podvedený bezdomovec František vysoudil zpět zbytek milionové výhry v loterii

Autor: uni - 
3. ledna 2017
17:20

Bývalý bezdomovec František Václavek se dočká zbylých 4,385 milionu korun z 30milionové výhry, o kterou ho připravili známí Jana Černá a Miroslav Šoška. Rozhodl o tom nepravomocně Obvodní soud pro Prahu 9, uvedl v úterý server iDNES.cz. 25 milionů dostal už dříve po předchozím rozhodnutí soudu, který dvojici obvinil z podvodu.

Když František Václavek řekl svým známým Janě Černé a Miroslovu Šoškovi o výhře, nabídli mu pomoc s jejím vyzvednutí. Skončilo to tím, že peníze investovali do podnikání, nakupili luxusní auta a dokonce i dům v hodnotě 13 milionů korun, ve kterém nechali důvěryhodného bezdomovce na čas bydlet a potom ho vyhodili.

Případ skončil u soudu. V srpnu 2013 soud Černou a Šošku osvobodil pro nedostatek důkazu. Odvolací soud však verdikt zrušil a napodruhé byli oba odsouzeni za podvod. Pražský vrchní soud odsuzující verdikt potvrdil a trest jim zpřísnil na šest let vězení.

V rozsudku bylo také rozhodnuto, že František dostane zpět majetek a peníze zabavené u Černé a Šošky. Celkem to bylo 25 milionů korun. Se zbytkem nároků odkázal verdikt Václavka na občanskoprávní řízení.

O zbylých 4,385 milionu korun zažaloval Václavek oba podvodníky Šošku a Černou. Soudkyně Monika Primusová mu nyní peníze přiznala. Oba žalovaní, kteří jsou ve vězení, mají měsíc na to, aby peníze Václavkovi poslali. A státu zaplatili 219 tisíc korun jako soudní poplatek.

Františkův advokát Vlastislav Kusák nepravomocný verdikt, který vyhlásil Obvodní soud pro Prahu 9, uvítal. O klientovi řekl, že už není bezdomovcem, zařadil se do společnosti, stará se o přítelkyni a žije normálním životem. Advokát Černé a Šošky uvedl, že se s klienty ještě musí poradit, ale on sám jim doporučí, aby se proti verdiktu odvolali.

oliiiii3 ( 5. ledna 2017 12:33 )

Moc mu to preji, at se ma taky tak dobře jak ty nenechavci lakotny. Zlodeji, mají tolik penez, a ještě ho okradou. Hlavne aby si jich uzil a nepromrhal to zbytecne.

djaba ( 4. ledna 2017 21:47 )

Přiznala , protože věděla že je to prohraný a tak mohla očekávat nižší "trest".

londynskypes ( 4. ledna 2017 14:56 )

djaba ( 3. ledna 2017 21:48 )

Stejně tomu Františkovi nevěřím ani pozdrav ,dal se do holportu se šikovným právníkem a ten pod vidinou slušného bakšiše pracoval dobře .Proč mu nevěřím ? Lidé s neustálým " úsměvem " jsou slušně řečeno nestandardní .

dingous ( 3. ledna 2017 19:50 )

mělo tam být slovo "důvěřivého", jak se psalo jinde...Bleskový *** to blbě opsali

Zobrazit celou diskusi