Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Okradli bezdomovce o 30 milionů: Dostali 5 let vězení a peníze musí vrátit

Autor: rvs, ljš - 
2. dubna 2014
14:20

Bezdomovec-milionář František (54), kterého podle obžaloby jeho »kamarádi« Miroslav Šoška (30) a Jana Černá (34) okradli o 30 milionů korun, se konečně dočkal spravedlnosti. Soud oba poslal na 5 let za mříže!

Koupili si velký dům s bazénem v Klánovicích u Prahy, terénní auto, žili v luxusu. František Václavek, který byl údajně výhercem 30 milionů ve Sportce, bydlí na ubytovně a nemá ani vindru. Důvěřivě nechal své »přátele«, aby se mu o peníze postarali. Tvrdili, že na jeho jméno koupili dům. Ve skutečnosti mu nikdy nepatřil. Devět měsíců u nich v nové vilce bydlel, potom ale znovu skončil na ulici.

To se teď ale změní. Oba podvodníky poslal soudce za mříže na pět let. Podle něj je nepochybné, že peníze vsadil Václavek, který sázel už mnoho let. Usvědčuje je i to, že poškozenému Černá tvrdila, že pro získání výhry je potřeba dvou dokladů. "Využili jeho nižšího intelektu, aby ho odklidili z cesty," řekl soudce.

Peníze mu vrátí

Kromě pětiletého vězení musí také dvojice  bezdomovci vrátit dům v hodně 12 milionů, který za peníze koupili. Připadne mu také 13,3 milionu korun, které jsou uloženy na bankovním účtě. Zbytek výhry bude muset František vymáhat v občanskoprávním sporu.

Přestože verdikt zatím není pravomocný, měl bezdomovec z výsledku velkou radost. "Koupím si teď byt a asi se také někam pojedu podívat. V životě jsem nebyl dál než v Německu. Taky bych chtěl někomu koupit nějaké dárky," řekl Blesku. "Možná mě čekají ještě dvě výhry, cikánka na Českomoravské mi věštila, že vyhraju celkem třikrát. Příště už bych byl chytřejší, takovou botu už bych neudělal," dodal s úsměvem.

Tvrdí, že nic neprovedli

Soud loni neprokázal, že Šoška s přítelkyní Černou bezdomovce o výhru skutečně obrali. Odvolací soud ale případ vrátil k dalšímu projednání. Oba obvinění tvrdili, že výhra je od začátku jejich. „Vůbec nechápu, proč jsme tady, nic jsme neprovedli!“ opakoval i včera Šoška.

Soud dnes poškozeného Františka znovu vyslechl. Podle znalců trpí duševní retardací a má sklony k alkoholismu. Ve výpovědích před soudem si opakovaně odporoval.

pavlos67 ( 2. dubna 2014 21:26 )

Konecne muzu smeknout pred nasi justici a zatleskat.Velmi dobre.Bohuzel je to zatim jen kapka v mori.Dalsi bohuzel musi smerovat k panu Frantiskovi,u ktereho je vzhledem k jeho nizkemu iq,velice realny predpoklad,ze ho o ty penize zase nekdo obere..

djaba ( 2. dubna 2014 21:08 )

Jen aby to všechno neshrábl šikovný právník.

illis ( 2. dubna 2014 20:16 )

Panu Františkovi vrácení výhry přeji , hlavně, aby už nenatrefil na takové debily, kteří ho o výhru připraví . Ať si sám výhry užije podle svého uvážení, aby už nebyl pouhým bezdomovcem. Pakáž jedna zlodějská , těch 5 let je docela málo . Těm to kouká z očí, to se jim to žilo za cizí ve vilce s vnitřním bazénem a miliony na kontě.

sabaton ( 2. dubna 2014 19:55 )

Škoda slov ohledně takových žebráku! Ti dva už mají zlodějinu v krvi a 5 let je málo!!! Ale konečně jim už společnost přidělila jejich vysněný domov

ninka64 ( 2. dubna 2014 19:16 )

Je dobře že soud vyhrál. Myslím si ale, že se na něj stejně nalepí zase nějací podvodníci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání