Rozsáhlá rekonstrukce ulic v Praze 2 se přesouvá jinam a směřuje do finálních etap. V Belgické ulici začíná třetí etapa uzavírkou silnice v úseku Záhřebská – Jana Masaryka, kde se dělníci vrhli na úpravy kanalizace. Řidiči na místě musejí počítat s objížďkou po Záhřebské, kde je mezi Belgickou a Americkou oproti běžné praxi otočená jednosměrnost.

Náhradní trasa dál vede až na hlavní Francouzskou ulici, kde se auta vydají doprava a poté se vpravo dostanou do ulice Jana Masaryka. Také tady je mezi Americkou a Belgickou obrácená jindy opačná jednosměrnost, která je pro uličky Vinohrad typická.

Úprava kanalizace v Belgické ulici má v daném úseku podle dřívějších informací trvat do března, v dubnu a květnu tu ještě budou pracovat plynaři.

Varšavskou upravují také jinde

Zrovna tak ve Varšavské ulici se práce dostaly do další fáze. Došlo k uzavření jejího úseku mezi ulicemi Máchova a Jana Masaryka. Také zde probíhají úpravy kanalizace. Řidiči musejí jezdit po objížďce, která začíná právě v Máchově ulici. Cesta pokračuje doleva po Varšavské, doprava po Čermákově, opět vpravo po Koperníkově a poté rovně na Americkou.

Dočasná změna nastala také v Máchově ulici mezi Americkou a Varšavskou, kde je silnice v současnosti obousměrná a zaslepená. Práce zde mají skončit dříve, na konci loňského roku se počítalo s termínem do 12. února.