Zdravím, jaký je rozdíl mezi klasickou ženskou vložkou ve srovnání s pánskou inkontinenční? Lze pánské potřeby kupovat diskrétně?

Absorpční pomůcky se nedělí podle pohlaví, lze užít jakékoli, které vyhovují. V lékárnách či na webu jsou obvykle u všech kvalitních výrobců popsány jednotlivé vložky se všemi svými vlastnostmi. Každý pacient však musí vhodnost používaných vložek vyzkoušet a posoudit sám.

Manžel (58) je pět let po operaci prostaty ("odpařená" laserem) poslední dobou si všímám zřejmého úniku moči (zapáchající prádlo, skvrny na prostěradle) Málo pije a nechce nic řešit Jak ho "postrašit" - bude se to zhoršovat nebo se může samo upravit? Děkuji

Doporučil bych zkusit ho přimět k návštěvě urologa, nejen z důvodu inkontinence, ale také prevence nádorových onemocnění.

Dobrý den pane docente, jsem asi 6 měsíců po vyoperování celé prostaty bez nálezu karcinomu a drobná inkontinence někdy bývá. Je mi 70 let a řádně cvičením svaly v oblast pánve a hýždí, což pomáhá. Existuje ještě nějaká léčba nebo cvičení. Prosím o doporučení a odpověď.

Doporučuji dále pokračovat ve cvičení, unik se zlepšuje ještě dlouho po operaci. Dále lze použít individuální rehabilitační programy k nácviku svalstva dna pánevního, elektrostimulaci či magnetoterapii.

Pane docente, mám zbytnělou prostatu-ne moc - potíže při močení mám pouze v noci-sice chodím jen 2x za noc, ale abych nebyl rušen víckrát pomáhám si cvičením (kopulačními pohyby) abych dostal z "nádrže" (moje v noci obsahuje 3-4 menší) , proto po vyprázdnění jedné opakuji cvičení 3-4x. až do úplného vyprázdnění měchýře - trvá mě to cca 5 a vice minut. Přes den jsem zcela bez potíží - silný nepřetržitý proud - bez přerušení. Co s tím. V noci mně to nevadí-operaci nechci. Je to již hraniční urolog. problém ? Díky za odpověď. 

Určitě, zde je urologické vyšetření na místě.

Dobrý den pane primáři... Jde inkontinenci opravdu 100 % vyléčit? Je rozdíl mezi mužskou a dámskou léčbou? Já na to trpím a všimla jsem, že i manželovi se občas stane nehoda -ač to nechce přiznat

V mnoha případech u mužů i u žen lze vyléčit úplně, v některých lze pouze stav vylepšit.

 Celý chat s odborníkem je k dispozici zde.