Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Obří požár v Plzni: Poblíž centra hoří bytový dům!

V Plzni hoří bytový dům! Nikdo nebyl zraněný. (Ilustrační foto)
V Plzni hoří bytový dům! Nikdo nebyl zraněný. (Ilustrační foto)  (Autor: ČTK/Doležal Michal)
Autor: ČTK - 
26. září 2016
21:42

V plzeňské Keřové ulici poblíž centra hoří dům se sedmi bytovými jednotkami. Hasiči evakuovali všechny nájemníky včetně vedlejšího domu. Nikdo nebyl zraněný. Dům je nyní neobyvatelný, předběžná škoda je 3,5 milionu korun, uvedla mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

„Z domu Keřová 8 vyvedli zdravotníci a strážníci ještě před příjezdem hasičů pět dospělých a dvě děti, psy i hady,“ uvedla mluvčí. Někteří z nájemníků si zajistili ubytování u příbuzných, někteří požádali o pomoc radnici. Pro základní věci se budou moci vrátit s hasiči až poté, kdy nebude hrozit velké nebezpečí. Podle mluvčí byl oheň nahlášený v pondělí v 19:10.

„Když přijeli hasiči, šlehaly ze střechy vysoké plameny. Po 20:00 už byly sražené a pod kontrolou,“ uvedla Jakoubková. Hasiči nyní rozebírají střešní konstrukci, ale brání jim v tom střešní fotovoltaické panely.

„Dva byty pod střechou byly zničené a v současné chvíli neobyvatelné. Objekt není bezpečný, a tak zatím nemůže probíhat vyšetřování,“ uvedla Jakoubková. V prvním patře jsou dva byty a tři v přízemí. Sousední „nalepený“ dům hasiči uchránili, ale zatím není jasné, zda se tam nedostala voda z požárních hadic.

Na místě zasahují čtyři jednotky, tedy zhruba 16 požárníků, se dvěma automobily s výškovou technikou. Hasí z výšky přes střechu i zespoda po schodech bytové budovy.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání