Monika Kristl si na svůj celovečerní filmový debut počkala až do roku 2009, kdy poslala do kin veleúspěšný dobový film Tomáše Mašína Tři sezony v pekle s Kryštofem Hádkem v hlavní roli. Šlo o jeden z nejdražších filmových projektů posledních let a producentku proslavil nejen na české, ale i mezinárodní filmové scéně. Stojí také za romantickou komedií režiséra Karla Janáka 10 pravidel, jak sbalit holku.

Po zkušenosti ze svého prvního filmu došla k rozhodnutí, že historické a výpravné filmy bude realizovat už jen za většinové účasti zahraničního financování. I díky tomu se jí daří produkovat velkorysé a mimořádně náročné projekty. Její poslední film Krycí jméno Holec z osmdesáti procent zafinancovaly rakouské instituce.

Do té doby producentka pracovala hlavně na reklamních zakázkách pro USA, Velkou Británii či Francii, hudebních videích mimo jiné pro MTV a na řadě oceňovaných krátkých filmů – jedním z nejúspěšnějších byl The Sub uvedený v roce 2000 na festivalu v Rotterdamu.

Monika Kristl je pravnučkou Buriana. Král komiků měl nemanželskou dceru Emilii s tanečnicí Annou Marií Pírkovou. Emilie měla syna Vlastimila (72) a ten je otcem Moniky a syna Vlastimila.

Vše o Vlastu Burianovi čtěte na Blesk.cz zde >>>

Fotogalerie
26 fotografií