Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sebastiánka (†3) zabila elektřina, chudí rodiče ho nemají za co pohřbít

Tříletého Sebastiánka zabila elektřina. Rodiče nemají na pohřeb vlastního syna.
Tříletého Sebastiánka zabila elektřina. Rodiče nemají na pohřeb vlastního syna.  (Autor: Reprofoto TV Markíza)
Autor: shp - 
15. září 2016
10:16

Byl to krásný a veselý malý chlapeček, jeho život však tragicky ukončila nebezpečná dětská hra. Teprve tříletého Sebastiánka ze Slovenska zabila elektřina. Do zásuvky strčil drát, což se mu stalo osudné. Rodiče nyní prožívají hned dvě tragédie. Kromě ztráty syna je trápí, že nemají peníze na jeho pohřeb.

Neštěstí se stalo minulý týden v obci Bíňa. Máma Marta v ní byla se Sebastiánkem na návštěvě. Dětská hra chlapečka se během chvíle změnila v obrovskou tragédii. „Druhá dcera křičela, že Sebastiánek je v bezvědomí, když jsem ho vzala do rukou, byl už mrtvý,“ řekla maminka TV Markíza.

Vyšlo najevo, že chlapec strkal do elektrické zásuvky drát. Na místě byl mrtvý. „Doteď nechápu, kde ten kabel vzal, nechápu to,“ říká Marta se slzami na krajíčku. „Ty pocity se nedají popsat, byl to přece syn,“ říká otec Štefan. Rodiče navíc sužuje finanční krize.

Nemají totiž příjem. Otec pracuje pouze nárazově. Rodičům tak ve finanční nouzi pomůže obec Dědinka, ve které mají trvalý pobyt. Pohřbu se ujala starostka Viera Belanová. „Dohodla jsem se s nimi, že jim dám půjčku, babička slíbila, že to budou splácet,“ řekla sama starostka. Bude ale mít chudá rodina peníze na to, aby dluh splatila?

Budeme dělat vše pro to, abychom to vrátili,“ říká chlapcův otec. „Uděláme splátkový kalendář, aby to spláceli postupně,“ uzavřela Belanová. Policie smrt chlapce stále vyšetřuje. Momentálně se čeká na znalecké posudky. Vyšetřovatel ze smrti Sebastiánka zatím nikoho neobvinil.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání