Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Slyšela jsem, jak naposledy vydechl, řekla Češka o partnerovi. Zřítili se ze srázu na Novém Zélandu

Autor: shp - 
26. srpna 2016
05:00

Na vlastní oči viděla jeho smrt. Byla u něj, když naposledy vydechl. Pomoci mu však nedokázala. Český pár doplatil na drsné počasí na Novém Zélandu, kde se rozhodl zdolat náročnou stezku Routeburn. Ondřej zemřel a jeho vyděšená a zraněná přítelkyně Pavlína se pak z posledních sil doplazila do správcovy chaty, kde měsíc čekala na záchranu.

Na stezku Routeburn proslulou svou náročností se Češi vydali 26. července. Na místní varování bohužel nedali. Už první noc byla problémová. Český pár ji přečkal v mrazivém počasí jen s obtížemi.

Druhý den byli krajané dezorientovaní mlhou, větrem a sněžením. Něšťastně sklouzli ze svahu děsivých pět až sedm metrů. Pavlína se snažila Ondru zachránit, ale marně. Na vlastní oči viděla jeho smrt.

Partner Češky spadl o kus níže než ona a zaklínil se mezi kameny a větve. I když byla Pavlína sama zraněná, dokázala se k němu dostat, ale nebyla ho schopná vysvobodit. Snažila se, ale nedokázala to.

Na vlastní oči ho viděla umírat a slyšela jeho poslední výdech. Svou lásku na místě nechtěla nechat, a tak spala další dva dny na svahu opřená o kořen stromu, tlumočila novozélandské policii generální konzulka Vlaďka Kennett.

Češka se pak po smrti přítele snažila další dva dny dostat do bezpečí, ale opět bez úspěchu. Podařilo se jí to až tři dny po smrti své lásky. Dorazila do kempu, kde se vloupala do správcovy chaty. V ní našla útočiště. Bohužel nezprovoznila vysílačku, protože neumí anglicky.

Popelem však před chatu namalovala H jako help a čekala na pomoc. Ta přišla až po měsíci. Češka je fyzicky v pořádku, ale psychicky strádá. Teskní po svém zesnulém partnerovi a ze všeho nejvíc chce zpátky do Česka.

Vše o tragédii Čechů na Novém Zélandu čtěte zde

angrybear ( 30. srpna 2016 01:15 )

Říkal.

pjotri ( 27. srpna 2016 07:19 )

Smrtelnej pad si nepredstavuju pod vetou "Něšťastně sklouzli ze svahu děsivých pět až sedm metrů". Pokud je ji 30 let, je celkem jisty, ze se ve skole setkala s anglictinou, ktera se zacala vyucovat bezprostredne po revoluci, a i kdyby ne bezprostredne, tak v dobe, kdy do skoly asi zacala chodit, tedy kolem roku 1992, se uz anglictima bezne vyucovala. Nebo jinej cizi jazyk. Podobnost s Kramnym je az zarazejici.

gorilka ( 26. srpna 2016 22:53 )

Ta ženská si prošla peklem! Nevím, proč se tu píše, že neumí anglicky. Anglicky umí. Dopustili se, bohužel, osudných chyb.

antikaprik ( 26. srpna 2016 17:14 )

Na nohách vietnamky a v batohu májky a veka - ako v Tatrách

sherlock.z.cech ( 26. srpna 2016 13:02 )

no on by vysílačku každý zprovoznil i bez návodu, jenže madam ji zprovoznit nejspíš nechtěla... jen ona ví, proč...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání