Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Víkendoví opilci v Pardubicích: Jeden nahatý, druhý agresivní

Víkendoví opilci v Pardubicích: Jeden nahatý, druhý agresivní
Víkendoví opilci v Pardubicích: Jeden nahatý, druhý agresivní  (Autor: Městská policie Pardubice)
Autor: dce - 
22. srpna 2016
17:33

Pořádně se o víkendu zapotili strážníci městské policie v Pardubicích. Jednoho spícího opilce odváželi na záchytku bez kalhot, druhého zpitého cyklistu pro změnu v poutech.

Alkohol s pardubickými muži dělal o víkendu divy. Strážníci jich museli zpacifikovat hned několik. Prvního, který budil veřejné pohoršení, našli spát na zemi v ulici na Drážce. To by asi nebylo tak hrozné, kdyby mladíkovi nechyběly kalhoty a spodní prádlo.

Hlídka muže probudila, ztotožnila a nařídila mu, aby se oblékl. Jelikož devětadvacetiletému muži kolovalo v těle 2,26 promile, byl převezen na záchytku, kde se prospal do střízlivosti,“ uvedla mluvčí Lucie Klementová.

Druhý opilec se pro změnu s kolem motal po silnici o kus dál. I když kolo vedl, byl pro ostatní účastníky silničního provozu nebezpečný, neboť jeho chůze byla velmi nejistá a neustále přepadával ze strany na stranu. Výzva strážníků, aby se přesunul na chodník a pokračoval ve své cestě bezpečnějším způsobem, se mu ale vůbec nelíbila a namísto toho, aby ji uposlechl, rozhodl se být na hlídku vulgární a začal na ni svým kolem najíždět,“ vysvětlila mluvčí.

Strážníci nakonec museli muže zpacifikovat a nandat mu pouta. Poté byl agresor převezen na protialkoholní záchytnou stanici, kde byl shledán rekordmanem dne s výsledkem 3,42 promile alkoholu v dechu. Po vystřízlivění byl mužův výstup „odměněn“ tisícikorunovou blokovou pokutou,“ dodala Klementová.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání