Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Renata zmizela minulý týden: Trpí schizofrenií, může být nebezpečná

Nebezpečná schizofrenička na útěku: Zmizela už před týdnem.
Nebezpečná schizofrenička na útěku: Zmizela už před týdnem.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
27. června 2016
14:25

Policisté pátrají po osmatřicetileté Renatě Kolářové z Berounska. Její matka ji naposledy viděla 21. června. Pohřešovaná žena trpí paranoidní schizofrenií. Pokud by nebrala předepsané léky, může být nebezpečná sobě i svému okolí. Na webu o tom informovala policejní mluvčí Marcela Pučelíková.

Žena minulé úterý ráno odjela ze svého bydliště v obci Hudlice do psychiatrické ordinace v Berouně. K lékařce skutečně dorazila a naposledy byla viděna téhož dne dopoledne, kdy navštívila lékárnu na Husově náměstí v Berouně.

„S ohledem na její diagnózu a skutečnost, že sama by nemusela brát léky, které tlumí průběh této nevyzpytatelné nemoci, je její včasné vypátrání žádoucí. Pokud žena nebere tyto léky pravidelně, bývá dezorientovaná a zmatená,“ uvedla mluvčí.

Žena byla v minulosti už několikrát pohřešovaná a následně vypátrána v Nizozemsku a také v Německu. „Není proto vyloučeno, že by se mohla snažit opustit území naší republiky,“ dodala mluvčí.

Pohřešovaná je asi 180 centimetrů vysoká, hubené postavy. Má zelenomodré oči a odbarvené vlasy s melírem. Lidé mohou jakékoliv informace o jejím pohybu sdělit na linku 158.

Nebezpečná schizofrenička na útěku: Zmizela už před týdnem. Nebezpečná schizofrenička na útěku: Zmizela už před týdnem. | Policie ČR

poletucha ( 27. června 2016 18:38 )

..odhytit,zavřít a to do jedné cely s tím, kdo jí umožil volný pohyb..nebo s jeho dětma!

vfberan ( 27. června 2016 15:40 )

Proč už nebyla dávno nuceně hospitalizovaná ev. v detenčním zařízení - to si chtějí lékaři vzít na svědomí další mrtvé???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání