Radnice vybudovala nová outdoorová hřiště s moderním vybavením. Tvoří je jak speciální posilovací stroje, tak i nový mobiliář a zrekonstruované cesty parku.

Posilovat pod širým nebem mohou lidé břišní svaly, trup, hruď i nohy. K dispozici je také trampolína, pryžové schody a stupně či jiné cvičební balanční prvky.

Sportovcům a návštěvníkům parku je nově k dispozici také piknikový stůl, lavičky, odpadkové koše a velkoformátová tabule na kreslení.

Praha 3 otevírá dvě zbrusu nová venkovní fitness hřiště. Cvičit můžete v parku.
Autor: MČ Praha 3

„Nově upravená fitness hřiště, kde najdete i malý dětský koutek, jsme vybudovali na místě původních málo využívaných dětských hřišť. Nyní poslouží široké veřejnosti každého věku, a to od maminek s dětmi až po seniory,” říká zástupce starostky Jan Materna.

„Jako sportovec mohu říct, že jsme kladli důraz na to, aby si zde návštěvníci mohli na typových fitness prvcích procvičit všechny základní svalové partie,” dodal.

Park nabídne i stín

Nově zřízená venkovní fitness najdete v parku na Židovských pecích vedle ulice Jilmová a rovněž na Jarově v ulici Pod Lipami.

Zároveň radnice nechala provést i sadové úpravy, které spočívají především v založení porostu trvalek, dosadbě keřů a stromů. Sportovcům a návštěvníkům parků tak poskytnou zejména v nadcházejícím letním období potřebný stín a ochranu před sluníčkem.

Podívejte se, jak fitness hřiště vypadají:

Fotogalerie
7 fotografií