Praha 3 nabízí mnoho zábavy pro rodiče s dětmi

Na území třetí městské části se nalézá celkem 44 veřejně přístupných dětských hřišť s nejrůznějším vybavením, uvádí se v nové publikaci radnice Prahy 3. Ta by rodičům měla pomoci najít pro děti vhodné skluzavky, prolézačky, houpačky, tobogán, ale i místa, kde si zacvičit pod širým nebem.

„Je naším přáním, aby publikace, která se nyní občanům dostane do ruky, se jim stala průvodcem, a poskytla tak ucelené informace o hřištích včetně dalších užitečných informacích. Pokud jim bude sloužit při volbě tras a cílů jejich vycházek a aktivit, tak bude možné říci, že splnila svůj účel,“ uvedla starostka Prahy 3 Vladislava Hujová.

Hřiště jsou v nové brožuře pečlivě zdokumentována včetně fotografií se strukturovaným popisem, co dané místo všechno nabízí. Kromě hřišť spravovaných městskou částí zde občané naleznou i tři hřiště na Vítkově, která jsou ve správě Magistrátu hlavního města Prahy.

Autor: 

Posilovací lavičky, pingpongové stoly a diskgolfové hřiště – vyžití nejen pro děti, ale i dospělé

Každé hřiště nabízí specifické vyžití nejen pro děti, ale i dospělé. Na některých místech dokonce ve vybavení nechybějí posilovací lavičky, pingpongové stoly, hřiště na míčové hry nebo běžecká dráha. Zcela ojedinělý druh zábavy potom »Žižkovákům« nabízí diskgolfové hřiště Krejcárek, na kterém si zájemci mohou vyzkoušet a procvičit své dovednosti s létajícím talířem, k čemuž je určený celý zdejší park. Pokud ale občané zatouží po oáze klidu, nová brožura s takovými místy pamatuje i na ně. Hřiště Pod Kapličkou nebo například vnitroblok za Žižkovskou vozovnou jsou pro místní doslova oázou klidu.

Rodiče si publikaci mohou stáhnout nebo si pro ni zajít do infocentra městské části

Průvodce po dětských hřištích a vyžití na Žižkově vyšel v omezeném nákladů 1000 výtisků a knížka je zcela zdarma k vyzvednutí hned na několika místech Prahy 3. K dostání je v Infocentru Prahy 3 v Milešovské ulici, v Kulturním centru Vozovna nebo po telefonické domluvě na oddělení správy zeleně v Olšanské ulici.

„Je to prima, že něco takového je, kolikrát nevíte, kam s dětmi vyrazit, a knížka je dobrým pomocníkem,“ řekla paní Lenka, maminka na mateřské dovolené. 

Publikaci je také zdarma ke stažení na webových stránkách Prahy 3.

Dvě nová fitness hřiště s dětským koutkem uvítají především rodiče

V letošním roce by na Praze 3 měla být dokončena další dvě fitness hřiště, jedno na Židovských pecích a druhé v ulici Pod Lipami. Zajímavostí bude, že obě fitness hřiště rodičům nabídnou dětský koutek, aby si rodiče dětí na chvilku mohli i zacvičit.