Rozhlasovému režisérovi Karlu Weinlichovi došel dopis ze záhrobí přímo od herecké legendy Vlasty Brodského, který spáchal v roce 2002 sebevraždu a zastřelil se. Nechtěl skončit nemohoucí. Poté, co se dostal z mrtvice měl strach, aby se na něm příště nepodepsala mnohem hůř.

Před čtrnácti lety 20. dubna 2002 se Vlastimil Brodský zastřelil. Ten den se měl setkat s Karlem Weinlichem, ale setkání neproběhlo. Do dneška si to Weinlich vyčítá, nedorazil za svým kamarádem kvůli obyčejné lenosti. "Hlavně proto, že jediným důvodem byla má lenost. Neměl jsem totiž auto a dostávat se do Slunečné hromadnou dopravou, vlakem nebo autobusem s přestupy, se mi nechtělo," uvedl v magazínu Sedmička.

Po smrti herce však Weinlichovi do schránky přišel dopis od Bródi, jak mu všichni přezdívali. "Milý Kájínku! Jsa chorobným a stonavým, flákám se po špitálech. Kaju se, Kájo, že jsem ti k narozeninám negratuloval. Činím tak dodatečně! Promiň! Je mi tak blbě, že už to asi víckrát neudělám! Tvůj Vlasta Brodský," znělo na papíře.

Herec po sobě zanechal dvě děti. Terezu a Marka. Dcera do Slunečné už nikdy nevkročila a Marek identifikoval tátovo tělo. Nakonec milovanou chalupu nevlastní sourozenci prodali. Brodský je pochován na začátku vesnice.

Fotogalerie
26 fotografií