ONLINE CHAT
Dobrý den,jakým vozem jezdíte a kde jste si ho zakoupila?(Venda)
Foto
Dobrý den, jezdím zánovním BMW X5 z našeho autocentra.
Zdravim, radite zenam, nebo vsem obecne nejake typi, jak auto vymazlit na jaro a leto?(pozdravimese)
Foto
Dobrý den, v první řadě je třeba vůz přezout na letní pneumatiky. Zimní pneumatiky jsou za určitých podmínek povinné jen do konce března, řidiči by je pak měli vyměnit za letní hned, když průměrná teplota vzroste nad 7°C. Jaro je dále ideálním okamžikem pro pravidelný servis klimatizace, která pak dostane v letní sezóně pořádně zabrat. Kontrolu její správné funkčnosti, doplnění chladicího média a výměnu kabinového filtru je správné svěřit odborníkům v autoservisu. Zejména citlivější jedinci by měli filtr zanesený nejrůznějšími mikroorganismy a sporami plísní měnit každý rok, nejenže tím zvýší účinnost klimatizace, ale hlavně zabrání možným alergickým reakcím cestujících. Zevrubná jarní prohlídka by také měla zahrnovat kontrolu stavu chladící a brzdové kapaliny, kontrolu brzd (těsnost brzdového vedení a hadiček) a tlumičů. Doporučuje se nechat zkontrolovat také dostatečné nabití akumulátoru. Nezbytnou součástí prohlídky je i zjištění stavu, případně výměna vzduchového a palivového filtru.
Dobrý den, rádi bychom mamince pořídili vůz. Je to sice řidička začátečnice, ale téměř v důchodovém věku. Provoz tam u nás není příliš frekventovaný, spíše takové popojíždění po vesnicích, případně do města. Jaký typ auta byste nám doporučila a jaký je váš názor na automat? Helena(Helena Žáčková)
Foto
Dobrý den, Vaší mamince bych jednoznačně doporučila malý vůz v automatu. Automatická převodovka je ideálním pomocníkem pro každého řidiče ve městě, kde by se uřadil věčným popojížděním. Maminka se nepotřebuje již učit řídit či vyjezdit, ale jistě uvítá, když pro ni cesta bude jen radost bez starostí se řazením. Bude se tak moci lépe soustředit na cestu a okolí.
Dobrý den, momentálně jsem v procesu koupě zánovního aut. v rámci jedné vašich poboček. Kždé léto vyrážíme pravidleně na dámské jízdy do Chorvatska. Nabízíte nějaké pojištění / zajioštění asistenční služby či náhradního vozidla? Znáte to, před cestou nechám vše zkontrolovat, ale kdyby se něco náhodou stalo a ještě v zahraničí... Díky moc, Petra(Mosnovska)
Foto
Dobrý den, spolu se všemi 8 000 vozy, které v České republice nabízíme, dáváme zákazníkůvi na výběr z několika variant pojištění od největších pojišťovacích společností na trhu, takže se nemusíte bát ani cesty do zahraničí. Za nabízené vozy ručíme, proto poskytujeme i garanci Carlife, která řeší právě možné technické závady. Zánovní auta navíc mají většinou ještě i záruku od výrobce, který mnohdy asistenční službu v rámci záruky nabízí automaticky.
Chci si u AAA koupit ojeté auto. Dovedete mi ho z celé ČR kamkoliv nebo musím koupit jen z nabídky prodejny v místě bydliště? díky, honza (zlín)(honza)
Foto
Ano, na našich internetových stránkách www.aaaauto.cz si můžete vybrat vůz i z jiné pobočky a my Vám ho přivezeme na Vámi preferovanou pobočku. Doporučuji při výběru kontaktovat naše call-centrum na telefonu 800 110 800, kde Vám operátoři ochotně poradí a v případě zájmu zařídí převoz vybraného vozu.
Jaká auta si češi kupují na dovolenou?(gurgu)
Foto
Čeští řidiči zdaleka nevyhledávají u dovolenkových automobilů pouze prostor a užitné vlastnosti, ke kterým v první řadě patří objem zavazadlového prostoru a komfort (např. klimatizace). Vzhledem k rostoucí standardní vybavenosti vozidel se majitelé vozů SUV a MPV začali zaměřovat také na vzhled a spotřebu. Víceúčelové vozy sice nabízí svým majitelům pohodlnější nastupování, lepší výhled, komfort či bezpečnost, nicméně negativní vlastností jsou oproti tomu zpravidla vyšší provozní náklady. A právě typ paliva u SUV a MPV se proto stává v dnešní době čím dál více zásadnější při výběru vozu
Paní Topolová, jak se prodávají kabriolety? Vždy jsem o kabriu snila a chtěl bych si ho pořídit.(sportak)
Foto
Dobrý den, ačkoli kabriolety nepatří k nejprodávanějším typům automobilů v našich prodejnách, jsou velmi důležitou součástí naší nabídky, kvůli které se k nám vrací mnoho zákazníků. Obzvláště v letních měsících je poptávka po kabrioletech výrazně vyšší a s nástupem hezkých dnůch je zvýšený zájem znát již nyní.
Naqkup ojetiny je poradny slendrian. Kupuji jiz leta ze zahranici a bnikd ybych nekoupil vceskem bazaru. Ale znam par lidi, co koupili i u vas a kupodivu spokojeni:-) Proc tak bojujete proti dovozu? Diky, Tom(tom)
Foto
Dobrý den, díky devalvaci koruny v listopadu 2013 již neplatí, že by ojetiny ze zahraničí byly výhodnější a je to znát i na změnu trendu, kdy poslední roky registrujeme zvýšenou poptávku po českých vozech ze zahraníčí. Evoropa se obecně potýká s nedostatkem ojetin z období krize, kdy se nové vozy příliš nekupovaly. Zahraniční prodejci a dovozci se tak snaží vyrovnat cenám i za cenu nekalostí a využívájí neexistence evropského centrálního registru, který by u všech vozů hlídal pravost najetých kilometrů a evidoval závažnější havárie, zdy vůz není v exekuci apod.
Dobrý den, mám si jako žena vybírat spíš automobil s benzínovým motorem, nebo s naftovým? Děkuji Mirka(Mirka)
Foto
Dobrý den, při výběru druhu motoru nezáleží na tom, jestli jste žena či muž, ale zejména na to, kolik ročně najezdíte kilometrů. Obecně se dá říct, že při ročním nájezdu nad 20 tis. km se vyplatí uvažovat o naftovém motoru, pod 20 tis. km o benzínovém. Ale záleží i jak dlouhé trasy jezdíte a na dalších aspektech, takže nejlepší je vypravit se na některou z našich poboček a naši zaměstnanci Vám poradí podle Vašich konkrétních potřeb.
Dobrý den, plánuji prodej VW Golf Plus, dovezeného z Německa, jsem 2. majitel. Veškerou potřebnou dokumentaci k vozu mám, takže snad by žádný problém nastat neměl. Bylo by možné zastavit se na některé z Vašich poboček k nezávislé konzultaci ohledně posouzení stavu a hdonoty auta. Je u vás možná koupě na protiúčet? Andrea(Andy)
Foto
Dobrý den, určitě se na nás můžete obrátit na lince 800 110 800, kde si s operátorem domluvíte podrobnosti včetně schůzky na pobočce, abyste bala odbavena opravdu v co nejkratším čase a bez čekání. Koupě vozu na protiúčet je samozřejmá. Auta z dovozu příliš často nevykupujeme kvůli vysokému riziku podvodů, nicméně pokud máte opravdu veškerou potřebnou dokumentaci, vůz prověříme a pokud bude v naprostrém pořádku, nabídneme Vám jistě zajímavou výkupní cenu či cenu na protiúčet.
Dobrý den. Přiznám se, že nákup přes inzerát jsem považovala za bezpečný, ale teď koukám, že třeba na Bazos.cz je spousta aut od lidí, kteří prodávají více aut najednou... Jak doporučujete auto vybírat vy? Díky, Kamila(kamilka)
Foto
V první řadě je potřeba vybírat taková auta, která mají doloženou servisní historii a tedy původ v České republice. Je potřeba také požadovat po prodejci garanci vrácení peněz pro případ, že by se u auta manipulace s kilometry později prokázala. Seriózní autobazar by neměl mít problém takové ustanovení do smlouvy dát.
Dobrý den, známý mě nabízí, že mi doveze auto za skvělou cenu z Německa. Prý je to levnější než, když si koupím u nás auto v bazaru. Možná se ptám na blbém místě, ale jsou nejaké pádné argumenty, proč si raději koupit auto u nás a nikoli v Německu, když to vyjde levněji? Petra(Petule)
Foto
Dobrý den, Petro, oprostím se od posouzení, jestli to vyjde levněji, protože to se dá porovnat pouze na konkrétním vozidle. Je třeba si ale uvědomit, že kurz eura ke koruně je poměrně vysoký a z toho vyplývá, že pokud dovezu auto ze zahraničí a stále vychází levně, pak tam něco nesedí - nejčastěji historie vozidla neodpovídá skutečnosti. Bohužel díky neexistenci fungujícího centrálního registru vozidel nelze nikde ověřit stav najetých kilometrů či zda-li je vůz po vážné dopravní nehodě. Problémem je následná reklamace, právní záruky, atd. Když auto koupíte v našem autobazaru, je vůz pečlivě prověřen, můžete si přivést i vlastního mechanika, který vůz prohlídne, máte doživotní záruku na legální původ vozidla a samozřejmě vám nabídneme i několik možností financování.
Dobrý den, nadáváte za volantem? :) :) Káča(kaca)
Foto
Dobrý den, většinou jsem klidný řidič, ale občas se nechám rozohnit řidiči, kteří se plynule neřadí, prudce brzdí a zbytečně tím brzdí provoz.
Dobrý den paí Topolová. Míáte v rámci AAA například nějaký charitativní program, případně věnuje se Vaše společnost nějaké osvětě, která souvisí právě s bezpečnostní na silnicí apod? Tereza (terka)
Foto
Dobrý den, společnost AAA AUTO již dlouhodobě podporuje především Dětskou dopravní nadaci, která finančně ponáhá dětem, které v důsledku dopravní nehody přišly o jednoho nebo oba rodiče. Nadaci můžete podpořit i Vy! Podívejte se na stránky www.detskadopravninadace.cz, jak pomoci.
Hezký den, paní Topolová, s manželem si chceme udělat radost, koupit si Škodu Yeti s vyrazit v létě s dětmi na vodu a na hory. Co říkáte na Škoda Yeti, zajímá mě váš názor. (Noháčovi)
Foto
Dobrý den, vůz Škoda Yeti je určitě kvalitní automobil, o který je setrvale velký zájem. Tento vůz mohu jen doporučit z hlediska jízdních vlastností, zpracování, bezpečnosti i designu.
Co si kupují ženské za auta? Můžete prosím dát nějaké příklady:-) Díky moc, Petr(Petr)
Foto
Mezi neprodávanější vozy u žen patří jednoznačně hatchback, combi a v neposlední řadě SUV. Naše zákaznice u nás hledají opravdu různé typy vozů. Například herečka Veronika Žilková si u nás v AAA AUTO vybrala hned dva - zánovní Volkswagen Golf pro rodinu a starší Ford Transit Connect na převoz minikoně pro dceru.
Dobrý den, zrovna vybírám auto a vaše nabídka mě docela zaujala, máte dobrý výběr. Navíc mám dobré reference na vaši pobočku v Hradci Králové. Chci se jen zeptat, můžu si vzít vlastního mechanika na prohlídku? Docela vážně uvažuju, že u vás auto v nejbližší obě koupím. (Majka)
Foto
Dobrý den, jsem ráda, že nás hodnotíte pozitivně. Umožňujeme všem zákazníkům, aby si s sebou vzali vlastního mechanika nebo odjeli s vozem ještě před koupí na prohlídku do nezávislého autoservisu. Váš mechanik může samozřejmě auto vidět na zvedáku a může ho „napíchnout“ i na vlastní diagnostiku. Domluvte si schůzku na pobočce přes naši bezplatnou kontaktní linku 800 110 800 a hned po příchodu na pobočku se Vám bude náš prodejce věnovat.
Dost casto vidim, ze ridickami SUV a vetsich terennich vozu jsou zeny, casto s i malymi detmi. Proc jsou SUV mezi maminkami tak oblíbene? (SUGVY)
Foto
Ženy si SUV nepořizují zdaleka jen kvůli zdolávání náročného terénu. Obliba terénních a SUV vozů stále roste. Navíc dnes jsou SUV a terénní vozy cenově dostupnější, mají větší zavazadlový prostor a ne tak vysokou spotřebou jako dříve. Kvůli rostoucí popularitě SUV a terénních vozů jsme zřídili v Praze v Dolních Chabrech a v Brně unikátní centra SUV&terénní vozy, která se na tyto typy vozů specializují.
Dobry den, pani Topolova, jake jsou nejoblibenejsi SUVcka mezi zenami?(sup)
Foto
Dobrý den, ženy nejčastěji volí z SUV modely Kia Sportage, Nissan Qashqai nebo Hyundai x35i.
Kdyz uz se tady rozebiraji zeny, jake vozy kupuji podle veku?(filo)
Foto
Odlišné preference při pořizování vozu mají začínající řidičky oproti například mámám. Pro začátečnice je charakteristické vnímání automobilu především jako flexibilního dopravního prostředku a zároveň symbolu určité nezávislosti. Takové ženy si častěji vybírají menší vozy s nižším obsahem motoru, jejichž výhodou je celkově nižší spotřeba paliva a snazší manévrování, například při parkování v centru měst či podzemních garáží. Jakmile má žena rodinu, potřebuje do vozu dostat kromě dětí i kočárek a další spoustu věcí. Ženy jsou obecně při výběru automobilů velmi pragmatické, ale čím jsou mladší, tím více při výběru automobilu zohledňují i módnost a barvu vozu.
Jake znacky se nejvice prodavaji mamam?(fabnda)
Foto
České maminky potkáte na silnicích nejčastěji ve vozech značky Škoda, Ford a Volkswagen. Nejpopulárnějšími modely jsou Škoda Fabia či Octavia a Ford Focus.
Jaka auta tedy kupuji maminy? prdlavky jako druhe auto?(mumland)
Foto
Maminky jsou již většinou zkušenější řidičky a je pro ně důležité převážet svoje děti hlavně bezpečně. Proto také upřednostňují větší kombíky, SUV či MPV.
Hezke dopoledne paní Topolova, kdyz se slavil ten svatek matek, jak jste ho slavila vy? (tartar)
Foto
Hezké dopoledne, od té doby, co máme s manželem malou dcerku, tak jsou veškeré tyto svátky veselejší. Jako včera, kdy mě ráno probudil manžel s dcerou pusou a kytičkou:-)