„Šokovalo mě to. Už jsem zažil ledacos, ale tohle by mě ve snu nenapadlo,“ postěžoval si Krampol Blesku. Často vídal v televizi tragédie způsobené kysličníkem uhelnatým, nově oxidem uhelnatým. Že by kdy mohl ohrozit na životě i jeho a manželku Hanku, ho ale ani ve snu nenapadlo!

V nebezpečí přitom nežili jen krátce, problém zjevně trval delší dobu. „Bolela mě v poslední době pořád hlava a cítil jsem se dost unavený. Přitom jsem přestal kouřit, shodil osm kilo a pravidelně cvičil,“ lovil herec v paměti. Nepomáhaly prý ani dlouhé procházky na čerstvém povětří.

Hanka Krampolová si sype popel na hlavu. „Volala jsem jako vždycky na začátku topné sezony revizního technika. Ale on měl napilno a já pak na to zapomněla...,“ přiznala sklesle.

Ještě štěstí, že Jirka, který hubne, dělal doma často mořské plody a ryby. „Po takovém vaření se musí větrat,“ konstatoval Jirka. A to zřejmě Krampolovým zachránilo život...

Rada odborníka: „Při úniku zplodin do místnosti může být závada na komínu nebo spotřebiči. Radím všem, kdo mají atmosférické kotle nebo průtokové ohřívače, aby si byt osadili detektorem na oxid uhelnatý. Předejde se zbytečným úmrtím,“ radí revizní technik Michal Nyč.

Fotogalerie
7 fotografií