Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Veronika, které slisoval auto traktor: Řidič nekoukal na cestu

Autor: Jiří Čada, ljš - 
26. srpna 2015
19:11

Chybělo málo a byla mrtvá! Blesku se podařilo vypátrat řidičku, jejíž auto v Jiříkově na Havlíčkobrodsku přejel traktor. Dívka (23) na rozdíl od policie tvrdí, že bezpečnostní pásy měla, ale stihla se odpoutat a přesednout. Traktorista se prý před srážkou ohlížel zpátky, a proto ji neviděl.

Otřesný pohled zůstane navždy v paměti třiadvacetileté Veroniky Kodešové. Ta se podruhé narodila, když ve svém Peugeotu 306 přežila střet s obřím traktorem. „Když jsem vjela do té zatáčky a uviděla ho, pamatuji se, že ten řidič se díval přes rameno někam dozadu. On mě nemohl vidět,“ popsala Blesk.cz Veronika, co srážce předcházelo.

Naštěstí stihla v posledním okamžiku přesednout. Osmačtyřicetiletý traktorista sice rychle dupl na brzy, levé přední kolo však osobák úplně slisovalo. „Jsem stále z toho v šoku,“ říká řidička. „Bortily se plechy a na mě se sypalo sklo, to si také pamatuju,“ dodává a vzápětí ukazuje na odřené čelo.

Video Veronika, které slisoval auto traktor: Řidič nekoukal na cestu - Blesk - Jiří čada
Video se připravuje ...

„Vyšetřování potvrdilo, že řidička při jízdě nebyla připoutána bezpečnostním pásem. V tomto případě jsme přestupek vyřešili pouze domluvou,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtová. Veronika to ale popírá. „Já se naopak odpoutala a skočila jsem na místo spolujezdce. To mě zachránilo,“ řekla. Ať to bylo jakkoli, duchapřítomná reakce jí zachránila život.

„Do auta jen tak nesednu, mám strach,“ přiznává s rozpačitým úsměvem dívka. „Navíc budu asi muset hodně šetřit, abych si mohla opatřit nové auto,“ dodala Veronika.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání