Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Trapas na výstavě Leonarda da Vinci: Chlapec zakopl a zničil obraz za 30 milionů!

Autor: lm - 
25. srpna 2015
20:35

To je ale nemehlo! Dvanáctiletý chlapec si utrhl pořádnou ostudu na da Vinciho výstavě v Tchaj-peji. Při procházení totiž zakopl a prorazil díru do obrazu za desítky milionů. Muzeum zveřejnilo záznam kuriózní nehody.

Dvanáctiletý Tchajwanec si při návštěvě da Vinciho výstavy v Tchaj-peji prožil noční můru každého návštěvníka muzea. Chlapec při prohlídce zaškobrtl a spadl na vzácnou malbu. Jak se o ni opřel rukou s nápojem, tak udělal v plátně díru o velikosti pěsti.

K chlapcově smůle je poškozený obraz opravdu cenný. Jde o malbu Květiny od italského malíře Paola Porpory ze 17. století. Jeho hodnota je přes 35 milionů korun. Není proto divu, že kurátor výstavy Andrea Rossi byl po nehodě naprosto v šoku. I když obraz bude za nemalou částku zrestaurován, jeho hodnota navždy klesne.

Naštěstí pro mladého Tchajwance se organizátoři výstavy rozhodli po jeho rodině nevymáhat žádné peníze. Ze záznamu je totiž patrné, že chlapec malbu nepoškodil záměrně a zakopl, protože se zrovna soustředil na projev svého průvodce. Celou škodu tak uhradí pojišťovna.

Video Chlapec zakopl a spadl na vzácný obraz - Reprofoto Youtube, Twitter
Video se připravuje ...

frantacizek ( 26. srpna 2015 00:00 )

prdku se soustředil na výklad, soustředil se na tu Colu, vepř asijskej

Zobrazit celou diskusi