Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Smutná afghánská svatba: Při přestřelce zemřelo 21 lidí!

Při přestřelce na afghánské svatbě zemřelo 21 lidí, 10 bylo zraněných. (Ilustrační foto)
Při přestřelce na afghánské svatbě zemřelo 21 lidí, 10 bylo zraněných. (Ilustrační foto)  (Autor: Shutterstock.com)
Autor: ČTK - 
27. července 2015
07:53

Měl to být jejich nejšťastnější den, ale veselka skončila tragédií. Na svatbě v Afghánistánu vypukla přestřelka, při které zemřelo 21 svatebčanů.

Nejméně 21 lidí zemřelo a dalších deset utrpělo zranění při přestřelce, kterou během svatby v provincii Baghlán v severním Afghánistánu rozpoutaly dvě skupinky hostů. S odvoláním na místní úřady o tom dnes informovala agentura AP.

Střelba vypukla během svatební oslavy v neděli v noci a většina obětí jsou svatební hosté ve věku od 14 do 60 let. Jednalo se o svatbu syna místního mully, na kterou se sjelo na 400 lidí.

Baghlán a další provincie na severu Afghánistánu sužují útoky ozbrojenců od roku 2001, kdy Spojené státy svrhly vládu radikálního hnutí Taliban.

Válka mezi povstaleckým hnutím Taliban a afghánskou vládou se nicméně často stává zástěrkou pro běžné kriminální aktivity či vyřizování osobních sporů. To byl patrně i případ masakru na svatbě, protože podle místních činitelů mezi dvěma skupinami zapojenými do střelby už mnoho let přetrvávaly neshody.

malinak ( 27. července 2015 10:03 )

 Neni poradne svatebni hostiny bez kalasnikova

bre-burda ( 27. července 2015 10:00 )

Tomu říkám svatba jako řemen! Asi příbuzným ženicha se nezdálo věno nevěsty dost vysoké. Nebo že by nebyla panna? To je těžká urážka.

Zobrazit celou diskusi