Muž v Praze u Nákladového nádraží Žižkov nastoupil na spřáhlo tramvaje. A chytil se vozu zvenčí. Svérázné cestování ale neuniklo dalším cestujícím.

„Vyběhl na něj řidič tramvaje, asi tam jezdí často,“ uvedl jeden z dalších pasažérů. „Lidi kolem jen koukali, bylo to rychlé, protože ho fakt hned jak zastavil, vyhodil,“ dodal cestující.

„Je to jev, který se vyskytne zřídkakdy. Takové riskantní chování v poslední době neevidujeme, že by bylo nějak časté,“ uvedl pro Blesk.cz mluvčí pražského dopravního podniku Jiří Štábl. Nové tramvaje podle něj už mají oj zakrytou. Jenže na internetu je hned několik videí, která podobný hazard v MHD dokumentují.

Zábava, nebo nebezpečný risk?

Mladí lidé se nejspíš často snaží nebezpečnou jízdou na oji nebo spřáhle napodobit kaskadéry, počítačové nebo filmové hrdiny. V těchto případech jde o skutečné ohrožení života. Odborníci takové chování přirovnávají k ruské ruletě. Jako například tito dva mladíci, kteří svůj zážitek zveřejnili na internetu.

„Je to naprosto riskantní chování člověka, který si na takovou oj nebo spřáhlo vleze. Je to naprosto nezodpovědné a s životem hazardující,“ varuje Štábl. Tím se ale neřídil ani muž, který se přikrčil na tramvajové oji.

Jako challenge a sázku pak vzala nebezpečnou jízdu i partička kluků. Kdo prohrál kámen, nůžky, papír, ten musel jet na spřáhle tramvaje. Ostatní ho zevnitř natáčeli.